• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Güvenliği sağlayamayan vali suçluyu buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Günlük bir gazeteye konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır`da halka yönelik saldırılarda güvenliğin sağlanamamasının nedenlerini anlatmak yerine, ölümlerin PKK-HÜDA PAR arasındaki çatışmalarda yaşandığını ileri sürerek başkalarını suçladı.

Diyarbakır’daki ölümlerin PKK ile HÜDA-PAR arasındaki çatışmalardan kaynaklandığını ifade eden Vali Aksoy`un, polisin neden güvenliği sağlamadığı ve olaylara engel olmadığına ise hiç değinmemesi dikkat çekti.

Vali Aksoy, yaşanan ölümlerin, polisin eylemleri bastırmak amacıyla yaptığı müdahaleler nedeniyle gerçekleşmediğini belirterek, “Yaşamını yitiren 10 vatandaşımız ve yaralı olarak çeşitli hastanelerde tedavi edilen 29 yaralı vatandaşımız var. Olayların bastırılması, polisin müdahalesi sırasında yaşamını yitiren kimse yok. PKK yanlıları ile HÜDA-PAR yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda vatandaşlarımız yaşamlarını yitirdi. Polis ve jandarma müdahaleleri sırasında sağduyulu davrandı.” dedi.

Vali Aksoy açıklamalarda halkın ev ve işyerlerine, bankalara, STK`lara ve parti binalarına yapılan saldırıların önüne neden geçilmediğine ise değinmedi. Oysa Diyarbakır`da 8 Kasım Çarşamba günü sokağa çıkma yasağına rağmen toplanan gruplar birçok ilçe ve semtte olay çıkarmış, Diyarbakır girişlerinde yol kesmişti.

HDP`nin çağrısının ardından sokaklara çıkan PKK/HDP`liler, birçok işyerine, banka, STK ve parti binalarına saldırmış, bazı STK`ları tarayarak ateşe vermiş, vahşice katlettiği bazı dernek üyelerini de binalardan aşağı atmıştı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir