• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Mesele Kobani Değil, Hala Anlamadın Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Yorum - Mehmet Zülfi Tan

İşid Kobani`ye saldırıyor, PKK HÜDA PAR`a saldırıyor.

İşid Kobani`de YPG/PKK`ye saldırıyor, PKK Türkiye`de islami sivil toplum kuruluşlarına saldırıyor.

İşid YPG/PKK gerillalarına saldırıyor, PKK Türkiye`de Müslüman sivil halka saldırıyor.
İşid Kobani`yi yakıyor, PKK Diyarbakır`ı, Batman`ı Siirt`i, Şirnak`ı, Adanay`ı, Urfay`ı, Ağrıy`ı, Van`ı yakıyor.

İşid sakalsızlara saldırıyor, PKK sakallılara saldırıyor. İşid açıklara savaş açtı, Pkk kapalılara savaş açtı.

İşid kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımıyor, Pkk`de kendisinden başka bölgede kimseye hayat hakkı tanımıyor.

İşid adamları kesiyor, Pkk adamları balkonlardan aşağı atıyor, olmadı arabalarla eziyor, olmadı kafalarını taşlarla eziyor, kinleri dinmedi birde cesetleri yakıyorlar.

Kobanı Suriye`de, Batman, Diyarbakır, Urfa, Antep, Siirt Kürdistan`da, Türkiye`de. İşid Suriye`de savaşıyor, Pkk Türkiye`de Kobani savaşı veriyor. Sizce bu işte bir terslik yok mu?

Bu savaşta hedef Kobani değil Kurdistandır.Pkk kürdistanı ateşe veriyor. Pkk bütün Kürdistan ve Kürt halkını ateşe atıyor. İnsanların tek sığınağı olan bu evlerini de ateşe vererek ne yapmaya çalışıyor? Bilen yok!

Bu işte bir terslik var. İşide karşı olan Pkk, zulümleri, yakıp yıkması ve öldürmeleri ile işid`i geçme yolunda emin adımlarla ilerliyor. İşid`imiz yok ama eylemleri ile İşid`i aratmayan pkk`mız var.

PKK dün Kobani`de kendinden başka grupları oradan sürerek, Kobani`yi savunmasız bıraktılar, kendileri de şimdi savunamıyorlar. Bu ihaneti şimdi de burada yapmaya kalkışıyorlar. Kendinden başka kimseye hayat hakkı tanımıyorlar.

Artık anladık ki mesele Kobani değil. Mesele Kürdü ve Kürdistanı yakıp yıkmaktır. Mesele Kürtler arasında bir kardeş kavgası başlatmaktır. Mesele bölgeyi zayıflatıp Amerika ve uşaklarına müdahale için zemin hazırlamaktır. Mesele ikinci bir gezi kalkışması yaratmaktır. Sizin için öldürülen canların bir kıymeti harbiyesi yoktur, yakılan dükkanlar düşman dükkanları, yıkılan yerler düşman mevzileri, öldürülenler düşman.

Mesele Kobani değil. Eğer Kobani olsaydı bu savaş Kobanide verilirdi. Eğer mesele Kobani olsaydı Kobani halkına bağrını açan bu halka bu zulmü reva görmezlerdi. Eğer mesele Kobani olsaydı Kobaninin kardeş şehirlerini yakıp yıkmazlardı. Acılarına acı katmazlardı?

Mesele HÜDA PAR. İslami çalışmalar. Hizbullah cemaati.

Soruyorum size bugüne kadar saldırdığınız Hüda Par ve çevresinden işidi destekleyen bir açıklama duydunuz mu? Hayır. Bu camiadan on yıldır size yapılan bir saldırı var mı? Hayır. Sizin partinize, derneğinize, insanınıza bu camiadan bir haksızlıkları olmuş mu? Hayır. Suriye`de veya başka bir bölgede bu camianın mensupları savaşıyor mu? Hayır. Hayır. Hayır.

O zaman mesele Kobani değil, mesele müslaümanaları bölgeden söküp atmak, onları yok etmektir. Kendinden başkasına siyasal ve sosyal hayat hakkı tanımamaktır.

Mesele Kobani değil, Kürtleri birbirine kırdırmaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir