• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK Bitlis ilçelerinde halkı hedef aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - HDP`nin sokağa inme çağrısı üzerine 2 gündür ülkenin farklı yerlerinde özelde İslami camiayı genelde tüm halkı hedef alan PKK/HDP yandaşları Bitlis`in ilçelerini savaş alanına çevirdi. Saldırılarını dozajını artıran PKK yandaşları, dün akşam saatlerinden itibaren Tatvan sokaklarında halka saldırarak işyerlerini ve kamu kurumlarını ateşe verdi.

Molotof kokteyliyle belediyeyi ateşe veren PKK yandaşları, rastgele halkın işyerlerine saldırdı. PKK yandaşları, polisin tazyikli su ve gaz bombalı müdahalesi üzerine olayları ara sokaklara ve mahallelere taşıdı.

Olayların devam ettiği Güroymak ilçesinde PKK yandaşları hasta taşıyan ambulanslara da saldırarak bir ambulans şoförünü yaraladı.

Hizan ilçesini savaş alanına çeviren PKK yandaşları işyerlerine ve okullara saldırı düzenledi. Olayların artması üzerine saat 19.00’da Bitlis valiliğinin talimatıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı getirildi.

Olayların sakinleşmesi üzerine saat 21.30’da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Zarar gören bazı okullarda eğitime ara verildi.

İl merkezinde ise, Mahallebaşı 100. Yıl Ortaokulu civarında toplanarak gösteri yapmaya çalışan gurupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi üzerine gurup dağıldı. İl ve ilçelerde gergin bekleyiş sürüyor. 

Polisin müdahale ettiği olaylarda yaralı veya gözaltı olup olmadığı bilinmiyor.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir