• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Rudaw da PKK`ye İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Her türlü Kürdistani değer ve Ahlaki anlayışa düşman olan PKK Örgütü, kendisine bağlı çeteleri aracılığıyla kendi dışındaki tüm Kürdistani ve İslami kurumlara saldırmaya devam ediyor.

Başta Hür Dava Partisi ve KDP olmak üzere Kürdistan orijinli parti ve kuruluşlara saldıran PKK-HDP çeteleri, Kürdistan kökenli basın yayın kuruluşlarına da saldırıyor.

Daha önce İlke Haber Ajansına (İLKHA) sefalarca saldıran PKK çeteleri Kürdistan kökenli basın kuruluşu olan Rûdaw`ın muhabir ve çalışanlarına da saldırdı.

İLKHA muhabirlerini döven ve muhabir Ali Adıyaman`ı kaçıran PKK çeteleri bu kez de hem Rojava`da hem de Kuzey Kürdistan`da Rûdaw muhabirlerini hedefine koydu.

YPG ve PKK tarafından yoğun saldırılara maruz kaldıklarını belirten Rûdaw yetkilileri bu durumu yaptıkları açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Erbil Merkezli yapılan açıklamanın tam metnini...

RÛDAW’DAN KAMUOYUNA!

"Rûdaw Medya Grubu’nun bir ekibi önceki saatlerde PYD yanlıları tarafından dövüldü ve görevlerini yapmaları engellendi.

Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de, bugün öğleden sonra, Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde yapılan Kobani’yle dayanışma gösterisi sırasında, muhabirlerimiz Muhammed İzzeddin ve Hejar Ergoşi ile kameramanımız bir grup tarafından kıyasıya dövüldü ve bıçakla tehdit edildi.

Rûdaw muhabirlerine yapılan saldırılar, muhabirlerimizin, Rojava’nın Kamışlo ve Afrin kentlerinden çıkarılmasıyla başladı.

Geçen zaman içinde Rûdaw’ın Avrupa’da görev yapan bir muhabirine bıçaklı saldırı düzenlenmişti.

Bir ay önce de, muhabirimiz Rengin Şero, yine Erbil’de bir gösteriyi takip ederken canlı yayın sırasında tartaklanmıştı.

Bugün de Erbil’deki çirkin saldırı yaşandı.

Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’daki Rûdaw çalışanlarına da tehdit ve tacizler sürmektedir.

Rûdaw Medya Grubu; Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, PYD kantonlarının ve Türkiye Hükümeti’nin, çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduğunu bildirir.

Ayrıca, PKK içindeki özgürlükçü kesimlerden ve ülke içindeki - dışındaki meslek örgütleri ile sivil toplum örgütlerinden, bu saldırılar karşısında sessiz kalmamalarını talep ediyoruz.

Çalışanlarımızı korudukları için yurttaşlara ve emniyet güçlerine teşekkür ediyoruz. Seyirci ve okurlarımıza, Rûdaw’ın, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden, Kürdistani kimliği tüm siyasi kimliklerin üzerinde tutarak, tüm parti ve siyasi görüşlerle eşit mesafede, çalışmamıza devam edeceğimizi bildiririz.

Hiçbir güç, baskı ve şiddet kullanarak Rûdaw’ı engelleyemez!" (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir