• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Nusaybin`den kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin’in Nusaybin ilçesinde üçüncü gününe giren eylemlerde onlarca okul, işyeri ve kamuya ait binalar yakılarak yağmalandı.

Özelikle Çağ Çağ Caddesinde toplanan YDG-H ve YDG-K üyeleri barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis ekipleri, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler de polise taş ve Molotof kokteylleriyle karşılık verdi.

Polis müdahalede yetersiz kalması üzerine Otogar Kavşağı’na askeri tanklar sevk edildi. Bölgede geçiş yapan askeri tanklar otogar kavşağında bekledi. Askeri tanklara atılan Molotof kokteyllerinden sonra polis ve askeri tanklar Stadyum Kavşağı’ndan geri çekildi. Polis ekipleri ise havaya uyarı ateşi açtı.

Camında Arapça yazılar olduğu ileri sürülen bir otomobil yakıldı. Çağ Çağ Caddesi Emire Gözü Anadolu Lisesi önünde yakılan araç kullanılmaz hale geldi.

HÜDA PAR İlçe Binası başta olmak üzere Vilayetler Hizmet Birliği İlkokulu, Emire Gözü Lisesi, Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bülent Pekdemir İlk ve Ortaokulu, Yıldırım İlk ve Ortaokulu, dershane ve yurtlar, banka ve PTT şubesi yakıldı.  

Hükümet Konağına da taşlı saldırılar düzenlendiği öğrenildi.

Bu arada Yatısı namazının ardından ilçeden şiddetli çatışma sesleri duyulmaya başladı. Özelikle geceleri silahlanan YDG-H üyeleri, Nusaybin’i ele geçirmeye çalıştığı iddia ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir