• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...

MUŞ - Muş Şeker fabrikasında kireç ocakları ateşlendi. Şeker İş Sendikası Başkanı Fikret Sancar, Şeker fabrikası 33. kampanya pancar alımı başladığını söyledi.

Stokun oluşması ile kireç ocakları ateşlendi. Çarşamba günü ise kazanların ve türbinlerin devreye girmesi ile kampanya başladı. Kampanyanın hayırlı olmasını dileyen Şeker İş Sendikası Başkanı Fikret Sancar, "270 bin ton civarında pancarın işleneceği kampanyada 37 bin ton şeker üretilmesi bekleniyor."dedi.

"Çiftçinin emeğini almadan fabrikayı hammaddesiz bırakmamaları fedakârlıktır"

Hava şartlarının iyi gitmesi ile 70 günlük bir işletme kampanyası hesapladıklarını ifade eden Sancar, "Vefakâr çiftçimiz bütün sıkıntılara rağmen. Emeklerinin karşılığını almadan fabrikamızı ham maddesiz bırakmamaları fedakârlıktır. Sorumluların pancar taban fiyatını makul bir değere çıkarmaları için siyasilerin gündemine getirmeleri, pancar tarımının desteklenmesi için faaliyet göstermeleri, bu uğurda bizlerde elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz. Kampanyamızın hayırlı, bereketli olmasını dileriz. Fabrikaların modernize edilmesi, Eksik elemanların tamamlanması mevcut geçici işçilerimizin kadroya alınması aciliyet arz etmektedir. Bunun yanında yeni geçici işçi takviyesi yapılarak sıkıntısı çekilen kalifiye eleman yetiştirilmesi fabrikaların hammaddesiz kalmaması için pancar çiftçisinin desteklenmesi bir zarurettir." şeklinde konuştu.

"Siyasilerin katılmaması bizi üzmüştür"

Pancar alım kampanyası alım törenine siyasilerin rağbet göstermemesinin üzücü olduğunu dile getiren Sancar, "33. kampanyamızın açılış törenine ne bir vekilimiz ne il yöneticilerimiz ne Belediye başkanımız ve nede Siyasi parti il başkanlarımız bulunmamışlardır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Sancar, "Bir market ya da lokanta veya mağaza açılışında tam kadro bulunun yetkililerimiz, Muşumuzun en büyük istihdam kaynağı en büyük işletmesi ve yüz bin kişiyi dolaylı olarak ilgilendiren fabrikamızın açılışında bulunmayışları morallerimizi bozmuştur. Ancak fabrika çalışanları olarak verimli bir kampanya için her türlü özveride bulunma azmindeyiz. Kampanyamızın İlimize, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” diyerek sözlerine son verdi. (Sezer Özer-İLKHA)