• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
İlk hac kafilesi döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Havayolları`na ait tarifeli uçakla yurda gelen kafiledeki yaklaşık 200 hacı, havalimanındaki pasaport işlemlerinin ardından kutsal topraklardan getirdikleri zemzem suyu ve hurmaları bagaj noktalarından teslim aldı. Hacılar, daha sonra terminalde kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak, hasret giderdi.

Hacılardan Nedime Erturgut`un iki kızıyla buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Erturgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, kutsal toprakların mükemmel olduğunu dile getirerek, "Orada en güzel şeyleri hissediyorsun. Kutsal topraklarda vatanımız, çocuklarımız ve sağlığımız için en güzel duaları gözyaşları içinde yaptık" dedi.

Kafilede bulunan ilahiyatçı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, üçüncü kez hacca gitmesine rağmen çok farklı duygular yaşadığını vurguladı. Kutsal toprakların atmosferine dikkati çeken Çıtlak, şunları kaydetti:

"Ne kadar hac yaparsanız yapın Medine`ye gidişiniz dahil, hac mevsiminde Medine`de olmak, Arafat`ta olmak insanı ciddi şekilde heyecanlandırıyor. Böyle tatlı bir heyecan ki o güzelliğin eşiğinde olmanın getirdiği heyecanı hissetmeniz her zaman mümkün.

İnanarak, muhabbetle yapılmış her hac, Hacc-ı Ekber`dir. Fakat cuma gününe tevafuk etmesi, müminlerin bayramı olması hasebiyle Arafat`ın cumaya denk gelişi daha da önem kazanmış. Bu şekilde daha çok rağbet görmüş. Bu heyecan da herhalde yansıdı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir