• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Van milletvekili halen çözüm sürecinden medet umuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – PKK /HDP’nin tek taraflı olarak rafa kaldırdığı ve son bir aydır hemen her gün bir eylem ile gündeme geldiği süreçte, halen çözüm sürecinden bahseden AKP bölge milletvekilleri, olayın geldiği noktada karşılık bulmayacak sağduyu çağrılarını yapmaya devam ediyor.

Son yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yapan AKP Van milletvekili Mustafa Bilici, Hükümetin Kobani ile ilgili hassasiyetinin ortada olduğunu belirterek, IŞİD’i hedefine koydu ve yaşanan gelişmelerin sorumlusu olarak HDP’nin milletvekillerini adres gösterdi.

IŞİD’in Kobani saldırısını bahane ederek Van, Diyarbakır, Mardin, Batman gibi birçok ili savaş alanına çevirenlerin, bölge halkına zarar verdiğini de belirten Bilici, açıklamasına devamla; “ Van’da bugüne kadar böylesi büyük olaylar yaşanmamıştı. Şehrimizin sosyal yapısına, ekonomisine ve huzuruna hiçbir zaman bu denli doğrudan bir saldırı olmamıştı. Birliğimizi, beraberliğimizi yaralayan bu tür olaylara bir an önce son verilmelidir. Çözüm sürecinin umudunu yaşarken, sürecin çeşitli bahanelerle kesintiye uğratılmak istenmesi toplumu rahatsız etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu olmadığını ve şiddetin Irak ve Suriye’de en açık şekliyle ortada olduğunu belirten Bilici, Irak ve Suriye’den ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bilici, “Akıl tutulması yaşayan ve buna sebep olan siyasetçiler derhal buna ‘dur’ demelidir. Yapılan gösterilerde vatandaşların canlarına ve mallarına kast edenler mutlaka hesap vereceklerdir. Van ve ilçelerinde vatandaşlar tedirgin edildi. Birçok tüccarın, esnafın ve sanatkârın iş yeri ya yakıldı ya da tahrip edildi. Vatandaşların araçları yakıldı. Resmi kurumlara ve araç gereçlerine zarar verildi. Van’ın geleceği, huzuru ve asayişi için bütün sivil toplum kuruluşlarını ve kanaat önderlerini sağduyu çağrısı yapmaya davet ediyorum. Yaşanan acıların bunla kalması ve olayların daha da büyümemesi için vatandaşlarımızın da kışkırtıcı eylemlere kanmamalarını rica ediyorum” çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir