• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Bilanço gün ağırınca ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Suriye`nin Türkiye sınırındaki Kobani`ye destek adı altında HDP’nin çağrısı üzerine sokaklara inen PKK yandaşlarının tahribatı gün ağırınca ortaya çıktı.

Özellikle mütedeyyin insanlara ait birçok işyerinin yağmalandıktan sonra ateşe verildiği ve halen dumanların yükseldiği görülürken yol kenarında bulunan araçların tamamen yandığı gözlendi. HÜDA PAR ve AK Parti binalarına yapılan saldırının izleri net bir şekilde görülürken, birçok kamu binasının saldırılar sonucu zarar gördüğü bildirildi.

Birçok banka ve PTT şubesinin de zarar gördüğü olaylara tepki gösteren halk, “Olaylar olduğunda her yeri ateşe verdiler. Her yeri yakıp yağmaladılar. Bunlar insanlıktan nasiplerini almamışlar.” dediler.  

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede Kobani’ye destek adı altına başlayan eylemlerin birçok cadde ve sokakta yağmalamaya dönüştüğünü ve 10’nun üzerinde market, beyaz eşya ve işyerinin tamamen yağmalanarak yakıldığını söyledi. 2 göstericinin gözaltına alındığı bilgisini veren Kaymakam Ermiş, ilçedeki yağmalamalarla ilgili vatandaşları uyardı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir