• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Polis, Dükkanı Yağmalanan Mağdurları Yakalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kobani’yi bahane ederek bölgeyi savaş alanına çeviren PKK/HDP’liler, HÜDA PAR başta olmak üzere İslami derneklere dönük saldırıları aralıksız sürüyor.

 

Mardin il genelinde 3 göstericinin öldüğü olayların ardından birçok ilçede işyerleri de yağmalanarak yakıldı. Sadece Kızıltepe’de 10’un üzerinde işyeri yağmalanarak yakıldığı bildirildi.

 

Dargeçit ilçesinde ise Ravza Der Başkanı M. Kadri Şengül’ün aracı ateşe verildi, işyeri yağmalanarak yakıldı. Olayın ardından Şengül’ün evine gelen polis ise ifade işlemleri için Şengül’ü Hükümet Konağı’na götürdü. M. Kadri Şengül, güvenlik bahanesiyle buradan da Mardin’e götürüldü.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Ravza Der Başkanı M. Kadri Şengül’ün oğlu Mushap Şengül, “Dün akşam babama ait araç ve işyeri göstericiler tarafından yakıldı. Sabah saatlerinde ise eve polisler geldi. Polisler, babama ‘İfade için bizimle Hükümet Konağı’na gelmeniz gerekiyor’ dedi. Hükümet Konağı hemen evimizin karşısındadır. Hükümet Konağı’na gittiler, birkaç dakika sonra çıkıp güvenlik için Mardin’e gidilmesi gerektiğini söylediler. Babam şuan Mardin’de ve bize hiçbir bilgi verilmiyor. İşyerlerimiz yağmalanarak yakılırken ses çıkarmayan polisin mağdur tarafı alıkoymasını masumane bulmuyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir