• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
PKK taşkınlıkları Bursa'ya da sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Kobani’de yaşananları İslami kurumlara zarar vererek protesto eden PKK/BDP yandaşları ülkenin birçok noktasında taşkınlık çıkarmaya devam ediyor. Olayların diğer bir adresi de Bursa kent meydanı ve Yıldırım ilçesine bağlı Arabayatağı semti oldu.

Kobani’de yaşananları sözde protesto için öğleden sonra Bursa Kent Meydanı’nda polisle çatışan PKK yandaşları buradaki müdahalenin ardından Yıldırım ilçe Arabayatağı Mahallesi’nde toplandı. Devlet Malzeme Ofisi arkasında bir araya gelen grup, polise taşlı saldırıda bulundu. Çöp konteynerlerini yolda toplayarak ateşe veren gruba polis TOMA’larla müdahale etti. Olaylarda birçok gazeteci de atılan taşlarla yaralanırken mahalle sakinleri de atılan gaz bombalarından olumsuz etkilendi.

Bursa-Ankara karayolunun bir süre trafiğe kapanmasına sebep olan olaylarda göstericiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.

Bu esnada Arabayatağı Cumartesi pazar alanından geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait 21/c hatlı Vakıf Mahallesi özel halk otobüsü PKK yandaşlarının saldırısına uğradı. Aracın bütün camları taş ve sopalarla kırıldı. Araç sürücüsü kısa süreli baygınlık geçirdi. İçerisinde kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu otobüste bulunanlar şoförün rahatsızlığı sebebiyle ölüm tehlikesi atlattı.

Göstericiler bu eylemin ardından Arabayatağı Cumartesi Pazar alanının bulunduğu meydanda toplandı. Polis müdürleriyle HDP yöneticilerinin yaptığı görüşmeye rağmen göstericiler dağılmadı. Aralarında çocukların da bulunduğu yüzleri maskeli göstericiler polise taş atmaya devam edince biber gazı ve TOMA’larla yeniden müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağıldı.

Bir bankanın ATM'sini de parçalayan gruplar, Ulus Meydanı'nda toplandı. Çöp konteynerlerini devirip yollara barikat kuran göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti. Polis, panzerlerle yolları açtı. Taşlarla polise saldıran gruplara gaz bombasıyla müdahale ediliyor. Savaş alanına dönen Yavuz Selim ve Ulus mahallelerinde olaylar halen devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir