• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Adanalı Cemaatler ve  STK`lardan Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane ederek İslami STK’lar ve mütedeyyin kişilerin PKK/HDP tarafından hedef alınmasına tepki gösteren Adanalı STK’lar, “Olayların çığırından çıkacağını kamuoyunun bilgisine arz ediyor, sıcak çatışmaların yaşandığı yerlerdeki kardeşlerimizin can ve mallarını ‘nefsi müdafaa’ anlamında korumak için yanlarında olacağımızı kamuoyuna duyururuz.” açıklamasında bulundu.

 

“Adana ve Türkiye Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yapılan açıklamada; “Adana ilimizde Kobani’deki IŞİD kuşatması bahane edilerek PKK/HDP taraftarlarınca çeşitli mahallelerde inançlı kesimlerin ev ve işyerlerine saldırılar düzenlenmiştir. IŞİD’in Kobani’de yaptıklarını tasvip etmeyip, asla taraf olmamamıza rağmen inançlı kesimlerin adres gösterilip konunun tarafıymış gibi saldırılara maruz kalmasını şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

“Polisin tavrı, ‘başınızın çaresine bakın’ şeklinde”

Polisin olaylara karşı tavrının da eleştirildiği açıklamada, “Tüm bu olaylar ciddi bir kaosun habercisi iken, emniyet güçlerinin ve hükümetin tüm bu yaşananlara ilgisiz kaldığı ayrıca şikâyet telefonlarına “Başınızın çaresine bakın” diyerek olaylara sadece pasif birer gözlemci gibi kalındığı, böylece tarafların sanki bir çatışmaya yönlendirildiği izlenimi doğmuştur.” denildi.

 

Açıklamanın devamında, “Biz Adana’daki İslami Cemaatler/STK’lar olarak bu çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz. Fakat vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumakla sorumlu olan hükümet ve emniyet güçleri görevlerini yerine getirmediği takdirde, olayların çığırından çıkacağını kamuoyunun bilgisine arz ediyor, sıcak çatışmaların yaşandığı yerlerdeki kardeşlerimizin can ve mallarını nefsi müdafaa anlamında korumak için yanlarında olacağımızı kamuoyuna duyururuz.” İfadelerine yer verildi.

 

Duyuruda imzası bulunan kuruluşlar ise şöyle:

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu, Anadolu Çınarı, Adanaxhaber.com, Asımın Nesli, Heda-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana, Kalem Vakfı, Özgür-Der, Sütün Haber ve Medeniyet Vakfı Adana (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir