• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
IŞİD bahane PKK İslam`a savaş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kobani`deki çatışmaları bahane eden PKK/HDP`liler, İslami sivil toplum kuruluşlarına ve mütedeyyin kişilere uzun namlulu silahlarla saldırıyor. Dünden bu yana devam eden ve akşam saatlerinde yoğunlaşan saldırılarda şuana kadar bir kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Bazı İslami STK`ların binaları ateşe verildi. Polisin gözleri önünde gerçekleşen saldırılara müdahale edilmezken polis başta Diyarbakır olmak üzere Kürdistan’daki çok sayıdaki il ve ilçedeki cadde ve sokaklardan çekildi.

Diyarbakır`da çok sayıda İslami STK`ya uzun namlulu silahlarla saldırılar yapılıyor. Polisin, Mısır’daki rejimin ‘Baltacılar’ adlı çetelere alanı bıraktığı gibi meydanı bıraktığı PKK/HDP`li çeteler, ayrım gözetmeden tüm mütedeyyin kişilerin evlerine, iş yerlerine ve araçlarına saldırıyor.

Özellikle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’na silahlarla saldırma girişiminde bulunan PKK’li çetelere halkın sert tepki vermesi üzerine çeteler HÜDA PAR İl binasına yaklaşamıyor.

Çetelerin adeta Müslüman avına çıktığı bölgede İslami STK’lardan yapılan çağrıda Müslüman halkın kendini koruması için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Bunun üzerine halk kendini korumak için silahlanmak zorunda kaldı.

Doğu ve Güneydoğu`daki iller başta olmak üzere Adana ve İstanbul gibi illerdeki saldırılar devam ediyor. AK Parti hükümetinin silahlanmalarına göz yumduğu çetelerin saldırıları karşısında tüm "Müslümanların hazırlıklı olması" gerektiği yorumları yapılırken tüm mütedeyyin STK`ların ve şahısların PKK/HDP`nin yeni savaş konsepti karşısında tedbirlerini elden bırakmamaları ve kolluk güçlerine güvenmemeleri gerektiğine vurgu yapılıyor.

PKK/HDP`lilerin saldırılarına adeta destek veren polisin, PKK`li çetelerin uzun namlulu silahlarla saldırılar düzenlediği Kızıltepe`de saldırıya uğrayan yaklaşık 10 kişiyi gözaltına alması saldırıların devlet PKK işbirliğinde gerçekleştiği izlenimini veriyor.

Devletin ciddi tedbirler almaması durumunda bu gece bazı illerde sokakların kan gölüne dönebileceği belirtiliyor. Polisin duyarsız kaldığı ve seyrettiği saldırılardan başta AK Parti hükümeti ve devletin sorumlu olacağı ifade ediliyor.

PKK`nin saldırıları karşısında Müslümanların kendilerini savunmalarının İslami, insani ve meşru bir hak olduğuna halk tarafından özellikle vurgu yapılıyor.

Suriye`deki iç savaşa taraf olmayan ve Rojava`daki Kürtlere insani yardım ulaştıran kuruluşların başında gelen HÜDA PAR`a yönelik saldırıların IŞİD`le bir alakası yok. İslam düşmanı taşeron PKK`nin yine İslam düşmanı ağababaları tarafından harekete geçirildiği kesin... (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir