• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Kobane gerginliği Bingöl`e sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kobani’deki gelişmelerin ardından HDP’nin çağrısı üzerine sokaklara inen DBP/HDP/PKK’li gruplar halka saldırdı.

Dörtyol Saat Kulesi önünde kitlesel basın açıklaması yapan partililer, daha sonra Beşyol’a doğru yürüyüş yaptı.

Beşyol’dan sloganlar eşliğinde Yeni Mahalle’ye doğru yürüyüşe geçen grup, Islah-Der’e taşlar ve sopalarla saldırıya geçti. Saldırgan grup, buradan tekrar çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçip polis ile çatışmaya girdi. Polisin uzun süre müdahale etmediği görüldü.

Olayların büyümesinin ardından polis dağılın uyarısı yaptı. Dağılmayan grup, taş ve sopalarla polise karşılık verdi. Kısa sürede büyüyen olaylarda birçok esnafın camı kırılırken, bazı vatandaşlara ise biber gazı kovanı ve taşlar isabet etti.

Şüpheli çanta paniği
Gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, Hükümet Konağı bahçesi arkasına bırakılan şüpheli bir çanta polisi alarma geçirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sokakta güvenlik şeridi çeken polis, bomba imha ekibini bekledi. Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekibi, şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Çanta içerisinde oyuncak çıkınca, polis ve sokak esnafı rahat bir nefes aldı.

Polisin müdahalesi ile Yeni Mahalle ve Beşyol mevkiine kadar çekilen gruplar, polis ile çatışmaya devam etti. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir