• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adana'da yol kesen PKK'lilere vatandaş tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP yandaşları tarafından mütedeyyin çevrelerin hedef alındığı saldırılar ülke genelinde devam ederken Seyhan ilçesi Fevzi Paşa Mahallesinde yol kesmek isteyen grup, vatandaşların tepkisi ile dağıtıldı.


Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Fevzi Paşa Mahallesi Vefa Caddesinde bugün 18.00’da yol keserek ateş yakan 50-60 kişilik PKK/HDP’li grup, yoldan geçen araçları taşladı. İşyerlerini kapatmayan esnafı da hedef alan göstericiler, bir çok dükkanın camlarını kırdı. İşi, halka küfür edip şehir eşkiyalığına kadar götüren PKK yandaşlarına mahalleli tepki gösterdi. Bunun üzerine vatandaşa taş ve sopalarla saldıran gruba, halk ve esnaf da aynı şekilde karşılık verdi. Mahalleliden bu şekilde bir karşılık beklemeyen grup, ara sokaklara kaçmak zorunda kaldı. Olayların bitmesinin ardından Vefa Caddesi’ne gelen polis, daha sonra oradan ayrıldı.


Öte yandan, IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane eden PKK/HDP yandaşlarının Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Küçükdikili, Fevzipaşa, Şakirpaşa, Hürriyet ve Anadolu mahallelerinde toplanmaya başladığı, gece boyunca eylem yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.


Dün gece Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde PKK/HDP yandaşları tarafından İslami STK’lar  ve mütedeyyin şahıslara yapılan saldırıların ardından bugün için henüz böyle bir saldırının söz konusu olmadığı bildirildi. Ayrıca PKK/HDP yandaşlarının saldırıları anında çağrılmasına rağmen polisin olay yerine gitmemesi tepki çekerken, İslami dernek üyeleri ve mütedeyyin şahısların olası saldırılara karşı tedbir aldığı gelen bilgiler arasında. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir