• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
Adana'da gergin bekleyiş devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Dün akşam saatlerinde Merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili mahallesinde, mütedeyyin kişilerin ev, araç ve işyerlerinin PKK yandaşları tarafından ateşe verilmesiyle başlayan olaylar bugün de devam ediyor.

Akşam saatlerinde İslami kitap satan, Nurefşan ve Ensar kitapevleri ile Adana Umut-Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay’ın evini Molotoflarla yakmaya çalışan PKK yandaşları, gece saatlerinde ise Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesine pompalı tüfeklerle saldırdılar.

Küçükdikili Mahallesinde yaşanan olaylar esnasında, 2 aracı ateşe verilen ve HDP/PKK yandaşı yaklaşık 50 kişi tarafından linç edilmek istenen bir vatandaşın kendini korumak için rastgele açtığı ateşten dolayı PKK yandaşı gruptan Hakim Ballı adında 20’li yaşlarda bir kişi ölürken, kimlikleri henüz belirlenemeyen  iki kişi yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Yaralılardan, saldırı esnasında elinde Molotof patlayan bir kişinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavi edildiği öğrenildi.

Öte yandan dün başlayan olayların bugün sabah itibarıyla devam ettiği, PKK yandaşlarının sokak başlarını tutarak ve ateşler yakarak eylem  yaptığı bilgisine ulaşıldı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir