• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Hacılar `veda tavafı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutsal topraklarda, hac ibadetini yerine getiren Müslümanlar, veda tavafı yapıyor.

Cemerat’taki şeytan taşlama alanından döndükten sonra Kabe’ye giden bazı hacı adayları, veda tavafını yerine getirdi. Burada gözyaşı içerisinde dua eden hacılar, kutsal topraklardan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığının irşat görevlisi olarak Van kafilesiyle kutsal topraklara gelen Cindi Demir, iki haftadan bu yana Mekke`de bulunduklarını söyledi.

Kafilede Türkçe bilmeyen hacıların dini vecibelerini Kürtçe yerine getirmeleri için gayret harcadığını anlatan Demir, "Burada memleketimizin birlik ve beraberliği için dua ettik" dedi.

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinden gelen Alaattin Töre ise "Ailem ve yakınlarım için dua ettim. Ayrıca çözüm sürecinin aksaklığa uğramaması için de dua ettim" ifadelerini kullandı.

Şemdinli kafilesinden Sıdıka Çiftçi de "Çok güzel ibadet oldu. Allah, isteyen herkese nasip etsin. Burada memleketimiz için dua ettik" diye konuştu.

Bu arada ilk olarak Medine`yi ziyaret eden hacıların bir kısmı evlerine dönüş hazırlıklarına başladı. Önce Mekke’ye gelip hac farizasını tamamlayanlar ise buradan Medine’ye geçecek. Peygamber Efendimiz’in kabri Ravza-i Mutahhara ile Mescid-i Nebevi’yi ziyaret için Medine`ye gidecek hacılar, Mekke’de kaldıkları otellerden kafileler halinde ayrılmaya başladı.

Kutsal topraklardan ilk hacı kafilesi 8 Ekim`de, son kafile ise 30 Ekim`de Türkiye`ye dönecek.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir