• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
İslam beldelerinde yaşananlardan dolayı kalbimiz hüzünlü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEKKE - Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonunun daveti üzerine Mekke`deki Hac İdare Merkezi Başkanlığında, 40 İslam ülkesinden temsilcilerin katılımıyla "İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları" toplantısı yapıldı.

Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, böyle bir toplantının Mekke’de yapılmış olmasının önemine değindi. Toplantının amacının bayramlaşma ve tebrikleşme olduğunu kaydeden Görmez, aynı zamanda İslam ülkelerinin hac organizasyonlarının da değerlendirme fırsatı bulduklarını belirtti.

"Allah bizlere burada, kardeşlerle buluşmayı nasip etti ancak kalbimiz hüzünlü" diyen Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda İslam dünyası olarak bayramlara kalbimiz hüzünlü giriyoruz. Başta Suriye ve Irak olmak üzere İslam beldelerinde yaşananlardan dolayı kalbimiz hüzünlü. Arafat’ta hep beraber Müslümanların birliği için dualar ettik. Hac önemli ancak haccın kazanımlarını muhafaza etmek çok daha önemlidir. İslam kardeşliği daha önemlidir. Dünyadaki mazlumların kurtuluşu için çalışmak önemlidir. Siz İslam aleminin başkanlarının davetimize icabet edip buraya gelmesi bizim için son derece önemli. Bu gerçek bir tanışmadır. Hepinize teşekkür ediyorum."

Toplantıda ayrıca Ürdün, İran, Filistin ve Irak hac organizasyonu başkanları da birer konuşma yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir