• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Hüda Par: `Saldırılar karşılıksız kalmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kobani’de IŞİD militanlarıyla YPG arasında yaşanan silahlı çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber Akşam saatlerinde HDP/PKK’lıların halkın sokaklara çıkmasına yönelik çağrı yapması üzerine Batman’da taşkınlık çıkaran HDP/PKK’li göstericiler, Hür Dava Partisi Batman İl Teşkilatına fiili saldırıda bulundu. Gece geç saatlerde eylemlere başlayan göstericiler, şehrin birçok cadde ve sokaklarında ateş yakarak çevreye zarar verdi. Göstericiler bazı işyerlerinin kepenk ve camlarını kırıp dükkânlara giren göstericiler, buldukları değerli eşyaları yağmaladı.

 

 

Gece saat 12.30 sıralarında Turgut Özal bulvarında yürüyüş yapan HDP/PKK li bir grup HÜDA PAR il binası önünden geçerken, il binasına taş atarak fiili saldırıda bulundu. Parti binasıının önünde bulunan parti üyeleri karşılık verince, kısa süreli bir arbede yaşandıktan sonra, saldırgan grup olay yerinden kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri, göz yaşartıcı gaz bombaları ile saldırgan göstericileri olay yerinden uzaklaştırdı. Ara ara saldırıya geçen göstericiler ise Hüda Par üyeleri tarafından püskürtüldü. Olaylar sırasında göstericiler tarafından kundaklanan bir çok araç küle döndü.

 

 

Saldırı sonrası ilk açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, yapılan saldırıların üyeleri tarafından püskürtüldüğünü ve yapılan saldırıların karşılığını bulacağını ifade etti.

 

 

Doğru açıklamasında; “Bu akşam insanlıktan nasibini almamış kalabalık çapulcu bir grup, bizim parti teşkilatına taşlarla saldırmaya başladılar. Partili üyelerimizin direniş gösterip karşılık vermeleri üzerine gersin geri püskürtülüp amaçlarına ulaşamadılar. Bu tür vahşi durumları sergileyenler kesinlikle şunu bilsinler ki, biz bir siyasi partiyiz ve biz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Ve bu insanlara gereken cevap verilecektir. Bizim en büyük cevabımız siyasetle kalemle, sözle olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

 

Parti binalarının fazla zarar görmediğini ve partili arkadaşlarının görevlerini yerine getirdiğini söyleyen doğru; “Partimizin dış camları kırılmış fazla bir zayiat yok. Partili arkalaşalar üzerlerine düşen görevi hakkıyla yapmışlardır. Hepsine teşekkür ederiz. Partimizde şuan fazla bir zayiat yoktur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir