• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
PKK`liler Dindar Halka Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- IŞİD’in Kobani’ye girmesi nedeniyle, HDP tüm yandaşlarını sokağa dökülmeleri yönünde yaptığı çağrının ardından, yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterisi adıyla taşkınlılıklar yapan PKK’liler, Adana’da, Mustazaflar Cemiyeti başta olmak üzere, İslami STK ve dindar insanların ev ve işyerlerine Molotof ve silahlarla saldırı düzenledi. 

Adana’nın Gülbahçesi mahallesinde bulunan Mustazaflar Derneği Adana Şubesine PKK’liler tarafından Molotof ve silahlı saldırı düzenlendi. Binada maddi hasar meydana geldiği, saldırılara müdahale etmesi için ısrarla çağrılan polislerin, olay mahallene gelmediği bildirildi.

Saldırı haberini alan Derneğin üye ve gönüllüleri, binanın önünde toplanarak kendi imkanlarıyla saldırganlara karşılık vererek, derneği korumaya çalıştıkları ve saldırıların devam ettiği öğrenildi. 

Göstericilerin ayrıca Adana Umt Der Şube Başkanı Selahattin Yeniay’ın evine molotof atıp yakmak istedikleri ve evde maddi hasar oluştuğu bildirildi. 

Küçükdikili mahallesinde ise dindar insanlara ait 7 işyerinin ateşe verildiği ve büyük çapta maddi hasar oluştuğu gelen haberler arasında. 

Bu arada evi ve 2 aracı ateşe verilen bir şahsın göstericilere silahla ateş etmesi sonucu, 1 gösterici yaralandı. 

Elinde Molotof patlayan bir gösterici de ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı, yoğun bakıma alındı. 

Öte yandan gösteriler sırasında, nereden geldiği tespit edilemeyen bir kurşunun göstericilerden birine isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. 

Mustazaflar Cemiyetine saldırılar devam ediyor. Ayrıntılar gelecek. (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir