• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
Bingöl`de bayramlaşma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, Selahaddin-i Eyyübi camiinde  düzenlediği  bayramlaşma programı tekbir ve salâvatlar eşliğinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğe Molla Sahap Korkutata, Müslüman Âlimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve yüzlerce Bingöllü katıldı.

Selahaddin-i Eyyübi Camisinin bahçesinde yapılan bayramlaşma programında konuşan Molla Sahap Korkutata, bir mübarek Kurban Bayramını daha idrak ettiklerini belirterek, “Rabbim bütün Âlem-i İslam`ın bayramını mübarek etsin ve daha güzel bayramlar nasip eylesin.” niyazında bulundu.

Dünya Müslümanlarının akan kanları ve gözyaşları sebebiyle, hüzün ve acı içinde bir bayram yaşandığını söyleyen Korkutata, “Bugün Mısır`da, Suriye`de, Irak`ta, Arakan`da dünyanın her tarafında sıkıntı ve cefa çeken Müslümanlar olduğunu görüyoruz.  Bu yaşananlar gerçekten ciğerimizi yakıyor.  Amerika ve dünya müstekbirlerinin yaktığı fitne ateşinde Müslümanlar yanıyor ve acılar çekiyor." dedi.

“Tüm dünya Müslümanların vahdeti için dua etmemiz gerekiyor”

Korkutata, “Her nedense Müslümanların bayramları hep hüzünlü geçiyor. Kâfirlerin uyduruk bayramları sevinç içinde geçerken, acı, kan ve gözyaşı hep Müslümanların payına düşüyor. Müslümanların birbirleriyle uğraşması yerine, küfür cephesiyle savaşmaları gerekiyor. Zaman birlikte olma zamanıdır. Tüm İslami yapıların ve cemaatlerin birbirine husumet yerine, muhabbet beslemeleri gerekiyor.   Aradaki ihtilaflar bir tarafa bırakılarak, Kur’an ve sünnet üzere birleşmemiz lazım. Dünya Müslümanlarının vahdeti için dua etmemiz gerekiyor.” diyerek sözlerine son verdi.   (Nihat Kanat İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir