• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
"Hiç kimse çözüm sürecini istismar etmesin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, bayramlaşma için geldiği Karlıova ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, “Barış süreci vatandaşa eziyet etmek, onun parasını almak, yatırımı engellemek, şantiyeyi engellemek demek değil, hiç kimse de çözüm sürecini istismar etmeye çalışmasın. Çözüm süreci bu değil, çözüm süreci huzur demek, barış demek, herkesin özgür bir şekilde yaşaması demek, kimsenin kimseye hakaret etmemesi demek, kimsenin kimseye baskı yapmaması demek.”ifadelerini kullandı.

Suriye’deki gelişmelere de değinen Bakan Yılmaz, “Bakın Suriye’de Irak’ta maalesef Müslüman Müslüman’ı öldürüyor, Müslümanların kanı akıyor. Bizim dinimizde Müslüman’ın Müslüman’a kanı haramdır. Ama maalesef bugünkü dünyada Müslümanlar bir birlerini öldürüyor. Mezhep çatışmaları, bunlar gerçekten bizim geride bırakmamız gereken işlerdir. Arapmış, Türkmüş, Kürtmüş, Sunniymiş, Şiiymiş, Müslümanmış, Ezidiymiş, hepsi bizim için bir, biz hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.



Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilerden de bahseden Yılmaz, “Bugün Türkiye’de bakın bir buçuk milyondan fazla Suriye’den gelen kardeşimiz var. En son Kobani’den gelen 160 binden fazla kardeşimiz var, biz bunlara kucak açıyoruz. Bugüne kadar 4,5 milyar dolar para harcadık.”diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan gelişmelere de değinen Yılmaz, “Bundan 10-15 sene öncesine bir bakın bakalım bugün Bingöl Üniversitesi’nde Zazaca, Kürtçe yüksek lisan öğlecilerimiz var, enstitülerimiz var. Bugün seçmeli ders haline getirmişiz, özel okullarda eğitim dili haline getirmişiz. Bugün TRT 6 24 saat yayın yapıyor, siyasi propaganda dili olarak her isteyen kullanıyor. Gazetesi, kitabi ne gerekiyorsa eksiğimiz varsa olabilir, eksiklerimizde konuşuruz onları da gideririz, yeter ki kavga olmasın şiddet olmasın o eksikleri de tartışırız konuşuruz.”dedi.

Vatandaşlarla çay içen Bakan Yılmaz daha sonra Karlıova esnafını gezerek bayramlaştı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir