• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Alman vekilden Ezidileri ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile Alman milletvekillerinin bulunduğu bir heyet Mardin`e gelerek Mardin otogarında bulunan Êzîdîleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları hazır bulundu.

Yapılan ziyaretin ardında kısa bir konuşma yapan Roth, uluslararası tüm kuruluşların savaştan kaçarak buralara yerleşen kişilere yardım etmeleri gerektiğini söyledi.

Roth, “Burada bu insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin de desteği olması gerekiyor. Uluslararası kuruluşların desteği gerekiyor. Bütün bu kuruluşlar ile birlikte sadece buradaki insanlara değil savaştan kaçarak buraya gelen, acıyı yaşayan inanlara destek olunması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise, buralara yerleşen Êzîdîleri olabildiğince rahatlatmaya çalıştıklarını, sadece yapılan insani yardımlarla bunun mümkün olmadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardında Alman heyet Diyarbakır`da bulunan Êzîdîleri ziyaret etmek için otogardan ayrılarak yola çıktı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir