• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Sınırda hareketlilik yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - IŞİD ile YPG arasında devam eden çatışmalardan seken kurşun ve havan mermileri Türkiye tarafına düşüyor. Dün bir eve isabet eden havan mermisi nedeniyle 4 kişi yaralanırken, sınıra yakın mahalleler güvenlik nedeniyle boşaltılmış durumda. Bugün sabah saatleri itibariyle bir markete isabet eden havan mermisinin ardından sınır bölgesinde hareketlilik başladı.

IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren daha da şiddetlenen çatışmalarda çok sayıda havan topu mermisinin Kobani’ye düştüğü görüldü. Özellikle günlerdir yoğun çatışmaların yaşandığı Kobani’nin Doğu bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ederken Türkiye sınırındaki Mürşitfınar Sınır Kapısı’na yakın bölgede de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların giderek Türkiye sınırına kayması, IŞİD’in YPG ile Mürşitpınar arasındaki geçişi engelleme girişimi olarak yorumlanıyor.

Çatışmalardan dolayı çok sayıda yaralının olduğu belirtilirken çok sayıda ambulansın sınırdan Suruç ilçesine geldiği görüldü. Yoğun güvenlik önlemleri alınan ve dün boşaltılan Kendirci Mahalesi’nde kontrol noktası kurularak girişlere izin verilmiyor.

Sınırdaki hareketlilik nedeniyle basın mensuplarına herhangi bir yer ayrılmadığı için basın mensupları mağdur edilmeye devam ediliyor. Ayrıca mahallelerine dönmek isteyen vatandaşlara, çatışmaların şiddetlenmesinden dolayı izin verilmiyor.

Türkiye sınırına düşen havan topu mermilerinden dolayı, sınıra yakın tepelere tanklar konuşlandırılıp yönleri Kobani’ye çevrilmiş durumda.

Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar da incelemelerde bulunmak üzere Suruç’a geldi. (Mustafa Bikeç/ İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir