• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Sınırda faciadan dönüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Türkiye sınırına yakın dün boşaltılan mahallerde çatışmalar yoğunlaşması Türkiye tarafına onlarca havan topunun düşmesine sebep oldu.

Sabah saatlerinde bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Sınırda devam eden çatışmalarda sınırın diğer tarafından ateşlenen havan mermisi dün tahliye edilen boş bir eve isabet etti. Havan topu mermisinin isabet ettiği evin dün boşaltılması olası bir facianın önüne geçti.

Şanlııurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada; sınır bölgesinde yoğunlaşan çatışmaların ardından 14 havan topu mermisinin Türkiye tarafına düştüğü belirtildi.

Sınırda çatışmaların yoğun olarak devam etmesi üzerine Urfa Valisi İzzettin Küçük, kriz masasına talimat vererek köylerin boşaltılmasını istemişti.

Vali Küçük Suleymanşah Parkı`nın Bir an  önce boşaltılmasını isteyerek bu bölgede 18 yas altındaki çocukların kaldığını ve bu çocuklarla ailelerinin güvenli bölgeye taşınmasını sağladı.

Vali Küçük`ün  talimatı ile Aşağı Kendirci, Yukarı Kendirci ve Mürşitpınar ve Süleymanşah Parkı boşaltılması olası bir facianın önüne geçti. (Osman Gülebak-İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir