• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Uyuşturucuyla Mücadele Şurası Toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı, gelecek ay yapılacak şurayla olgunlaştırılacak, çalışmalar takvime bağlanacak. Şurada, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, mağdur ve mağdur yakınları yer alacak.

8 bakanla birlikte Uyuşturucuyla Mücadele Bakanlar Komitesi`nde yer alan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, şuraya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı taslağı sunumundan sonra Sağlık Bakanlığı`na gittiğini anımsattı. Ünüvar, Davutoğlu`nun, belediyeler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarıyla uzun süren toplantıdan sonra kasımda şura yapılacağını ifade ettiğini kaydetti.

Şurada, sadece kamunun olmayacağını ifade eden Ünüvar, sivil toplum kuruluşları, konuyla ilgilenen kişiler, kurumlar, mağdur ve mağdur yakınlarının da yer alacağını belirtti.

Ünüvar, eylem planının detaylarının kapsamlı şekilde değerlendirileceğini, olgunlaştırılacağını anlatarak, kısa, orta ve uzun vadede planlanan konuların, detaylandırılıp, hayata geçirileceğini söyledi.

Eylem planında farklı konuların bulunduğuna işaret eden Ünüvar, "Okul ve çevresi, tedavi, aile hekimlerinin etkin şekilde rol alması, rehabilitasyon merkezleri, danışma merkezleri, danışma hattı, rehabilitasyon merkezleri gibi konular var. Bunların her birinin detayları şurada görüşülecek? Şuradan sonra eylem planı daha olgunlaşmış ve takvime bağlanmış şekilde kamuoyuna açıklanacak" diye konuştu.

Ünüvar, bayramdan sonra şuranın tarihinin ve yerinin netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir