• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
PYD Suriye'de Kürtlere ait STK bürolarını bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM – Kobani bölgesinde  bulunan  Tıl Temir kasabasında, PYD’ye bağlı asayiş güçleri  Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin(ENKS) ile Suriye Kürtleri Birlik Partisi bürolarına baskın düzenledi. Baskında iki büronun da yöneticisi gözaltına alındı.

 


Konu ile ilgili olarak basına  konuşan, Suriye Kürtleri Birlik Partisi temsilcisi Newaf Reşid, PYD asayişinin 6 silahlı araçla parti bürolarını kuşattığını ve içeridekileri binadan dışarı çıkarttıklarını, ardından da Merkez Komite üyesi Behcet Şexo’yu gözaltına alıp bilinmeyen bir yere götürdüğünü ileri sürdü.

 


Newaf Reşid, PYD asayişinin ENKS’nin Tıl Temir bürosunu da bastığını ve bu baskında da ENKS Tıl Temir sorumlusunun gözaltına alındığını belirtti.

 
Reşid yaptığı açıklamda, bazı çevrelerin gözaltılara ilişkin, dün ENKS’nin Kobani’ye destek amacıyla Tıl Temir’de düzenlediği gösteriyi işaret ettiklerini kaydetti.

 
PYD asayişinin, söz  konusu  gösteri için izin alınmamasının bahane ettiğini belirten Newaf Reşid, “PYD  bu zor dönemde bile, Kürt birliğinin sağlanmasına engel oluyor.”  dedi.


Tarafsız gözlemciler, Kürt halkı Kobani’de ölüm - kalım savaşı verirken, PYD’nin bu girişimlerinin neye hizmet ettiğini algılamakta güçlük çekildiğini  ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir