• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Kobani sınırındaki mahallelere boşaltma kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Geçtiğimiz günlerde Kobani’deki çatışmalardan seken havan toplarının sınır bölgesinde bulunan yerleşim yerlerine yakın düşmesinin ardından, İlke Haber Ajansı olarak ‘Sınırdaki yerleşim yerleri boşaltılacak mı?’ adlı haberle sınır bölgesinde yaşanabilecek tehlikeye dikkat çekmiştik.  

O haberimizin ardından söz konusu sınır bölgesinde herhangi bir tahliye yaşanmazken bugün Suruç ilçesine bağlı Kendirci köyüne bir havan topunun isabet etmesinin hemen ardından sınır bölgesinde bulunan yerleşim yerleri valilik kararıyla tahliye edildi.

Şanlıurfa Valiliğinin aldığı kararın ardından sınıra yakın mahallelerden Büyük Kendirci ve Küçük Kendirci mahallelerinde yapılan anonslarla güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesi istendi. Anonsların ardından birçok vatandaşın ellerinde eşyalarıyla mahalleyi terk ettiği görülürken barınma sorunu yaşayan vatandaşların valilik tarafından belirlenen yerlere yerleştirileceği ifade edildi.

Çatışmaların başladığı ilk günden itibaren binlerce Kobanili mültecinin yerleştirildiği Süleyman Şah Dostluk Parkında kurulan geçici çadırlarında kalan Kobanili mültecilerin de daha güvenli bir bölgeye sevk edileceği belirtildi.

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, yerleşim yerlerinin tahliye edilmesiyle beraber sınıra yakın mahallelerdeki okulların da güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar tatil edildiğini açıkladı.

 Sınır bölgesine giderek çatışmaları izleyen vatandaşlara da seslenen Vali Küçük, söz konusu bölgenin çok tehlikeli olduğunu belirterek orada bulunan vatandaşları daha güvenli bölgelere geçmeleri konusunda uyardı. (Osman Gülebak-Mustafa Bikeç-İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/sinirdaki-yerlesim-yerleri-bosaltilacak-mi.html

Bu haberler de ilginizi çekebilir