• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Sınırda basının mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında 21 gündür devam eden çatışmaları takip etmek için dünya ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda basın mensubu bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı mağdur olmaya devam ediyor.

Basına saldırı masumlaştırılmaya çalışılıyor

PKK’ye yakın siteler dün ulusal basına yönelik yapılan saldırıyı ‘boyalı basına tepki’ şeklinde vererek yapılan saldırıyı masum göstermeye çalışırken saldırıya uğrayan ulusal basın ise kendilerine daha fazla zarar gelmesi endişesiyle saldırıyı haber bile yapmadı.

Başbakanlık kartı bilmecesi basın mensuplarını mağdur etmeye devam ediyor

HDP/DBP’li bir grubun saldırısına uğramasından güvenlik önlemlerini arttıran Jandarma, sabahın erken saatlerinde çatışmaları takip etmek için Kendirci köyü yakınlarındaki basın için ayrılan yere gitmeye çalışan basın mensuplarına başbakanlık kartı olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Uzun süre kontrol noktasında bekletilen çok sayıda basın mensubu, haber verilen yetkililerin jandarmayla konuşmasının ardından ancak içeri alınabildi.

Basın mensupları, kendilerini ziyaret eden Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye bölgede yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Sıkıntıları dinleyen Kaymakam Çiftçi, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için talimat verdi.

Keyfi muamele yetmezmiş gibi bu sefer de güvenlik sorun oldu

Çatışmaların yaşandığı bölgede zor şartlar altında görev yapmaya çalışan basın mensupları, bu sefer çatışmalardan seken mermilerin tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Üzerlerinden iki uçaksavar mermisi seken basın mensupları güvenlik gerekçesiyle görev yaptıkları alandan tahliye edilmeye çalışıldı.

Yoğun güvenlik önlemi altında tahliye

Teçhizatlarını toplayarak tahliye edilmeyi bekleyen basın mensupları, çatışmaları izlemek için Kendirci köyüne gelen HDP/DBP’lilerin saldırısına uğrama endişesiyle yoğun güvenlik önlemleri altında bir süre bekletildi. Bir taraftan güvenlik sorunu bir taraftan da uygulanan keyfi muamele sorunuyla karşı karşıya kalan basın mensupları, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ancak bölgeden tahliye edildi.

HDP/DBP’lilerden basına yine taciz

Basın mensupları söz konusu bölgeden tahliye edildiği sırada tepede çatışmaları izleyen HDP/DBP’liler, alkış ve ıslıklarla basın mensuplarını taciz etti. (Osman Gülebak-Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir