• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Sınırda okullar ikinci bir emre kadar tatil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde 3 mahallenin boşaltılmasına ve bu bölgedeki okulların ikinci bir emre kadar tatil edilmesine karar verildiğini söyledi.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar sürüyor.

Vali Küçük, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, sınır hattında bulunan Suruç ilçesine bağlı çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir havan mermisinin düştüğü Büyük Kendirci ile Küçük Kendirci ve Mürşitpınar mahallelerinin boşaltılması kararı aldıklarını hatırlattı.

Bu gelişmenin vatandaşların güvenliğini esas alan bir tedbir olduğunu vurgulayan Küçük, "Ayrıca sınır bölgesinde Kobani`nin karşısında bulunan köylerdeki okulları ikinci bir emre kadar gelişmelere bağlı olarak tatil ettik. Senaryolarımız hazır. Gelişmelere bağlı olarak hareket tarzımızı belirleyeceğiz" dedi.

Köylerde yaşayan insanların yerleşeceği mekanlarla ilgili bir sorun bulunmadığına işaret eden Küçük, buradaki kişilerin akrabalarının yanına yerleşmeyi planladığını ama isteyenler için yapımı yakın zamanda tamamlanan okulları kullanacaklarını anlattı.

Vali Küçük, insanları sınır hattından uzak durmaları yönünde uyararak, şöyle konuştu:

"Karşıda bir savaş var. Tepelerde de olsa insanların bulunmamaları gerekiyor. Çünkü havan topu düşebilir veya uzun menzilli silahların mermileri gelebilir. Vatandaşlarımızdan ricamız, güvenli bölgelere çekilsinler. Güvenlik güçlerimiz sınır etrafında gerekli güvenlikleri almış durumda."

Bu haberler de ilginizi çekebilir