• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
"Birleşmeye ihtiyaç duyulan zor günlerden geçiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Hür Dava Partisi Bitlis İl Teşkilatı halkla bayramlaştı. İl Başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programına üye, gönüllü ve çok sayıda Bitlisli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda konuşan İl Başkanı Celal Gül, Müslümanların birleşmeye ve yekvücut olmaya ihtiyaç duyulan zor günlerden geçtiğini belirterek, HÜDA PAR’ın Bayram tebrik mesajını halka okudu.

Gül’ün, okuduğu HÜDA PAR mesajında,“Allah Teâlâ’nın, üzerine yemin ettiği mübarek on gece ve Hac günleri ile iç içe geçmiş Kurban Bayramı’nı idrak ettik. Ümmetin farklı coğrafyalarından farklı renkte, dilde, ırkta, mezhepte Müslümanlar, Allah'u Teala’ya kulluk temelinde beyaz ihramlar içinde bir araya geliyor. Farklılıkları ile tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe etrafında bir araya gelen, birleşen ve bir olan ümmetin bu manzarasına şiddetle ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. Dünyanın kalbine yol alan milyonlarca Müslüman’ın bu kutsal beldeden ibadetin, kardeşliğin ve vahdetin özünü alarak, dönecekleri toplumlarda bunları inşa etmelerine ümmet olarak o kadar muhtacız ki... Ve bunalımlar, buhranlar yaşayan, cinnetler geçiren insanlık alemi de İslam’ın ruhlar okşayan ve gönüller fetheden rahmetine o kadar muhtaç ki” ifadelerine yer verildi.

Bayramın bir özelliği ve güzelliğinin de Allah için kesilen kurbanlar olduğunu ifade eden Gül son olarak “Müslümanlar kestikleri kurbanlarla Allah’a biraz daha yaklaşırken, kurbanları fakirin, dost ve akrabanın sofrasında paylaşmak olacak. Gecelerimiz gece, Haccımız Hac ve kurbanlarımız kurban olduğu zaman Müslümanlığımız ruh, bayramlarımız mana kazanacak ve İslam'ımız hayat verecek.” İfadelerini kaydetti.

Mesajın okunmasının ardında topluca bayramlaşmaya geçildi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir