• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
HÜDA PAR`dan siyasi partilere bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA- Siyasi partilerin genel merkezlerinde bugün bayramlaşma trafiği yaşandı. Siyasi parti yetkilileri karşılıklı bayram ziyaretleri yaptı. Bayram ziyaretlerinde karşılıklı bayram mesajları verildi. HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet Ak Parti Genel Merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Yasin Aktay başkanlığındaki heyet karşıladı.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aktay, “Bayramlaşmalar bir araya gelmemize vesile oluyor. Bayramlar bize Allah’ın lütfudur. Hayat bizi ayrıştırırken bayram bizi birleştiriyor” dedi.

“Bölgede adı konulmamış bir OHAL var”

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ziyarette son dönemde bölgede yaşanan gelişmeleri kendilerini kaygılandırdığını ifade ederek, “Referansını İslam’dan almış bir parti olarak HÜDA PAR sorunları doğru bir şekilde dile getirmeyi, eksiklik ve aksaklıkları İslami muhalefet anlayışlarının gereği olarak yine İslami şahsiyetlerinin içinde kalmak suretiyle ifade etmeyi ilke edinmiştir. Çözüm süreci başladığından bu yana destek veriyoruz. Gelmiş olduğumuz aşamada asker ve polis cenazelerinin gelmemesi üzerinden okunuyor. Bu bizim içinde çok önemlidir. Dağdaki gençlerin cenazelerinin gelmemesi de Türkiye için bir kazanımdır. Fakat şuan bölgede ‘eski Türkiye’ düzenine mahsus OHAL görüntülerinin yaşandığını ifade etmek mecburiyetindeyiz. Adı OHAL değil BU HAL olmuş. Jitemvari ve Ergenekonvari çetelerin yaptıklarının aynısı bu gün bu çeteler yapıyor. Kürt halkının yolları kesiliyor, halkı canından bezdirecek yol ve kimlik kontrolleri yapılıyor, Kürt halkı haraca bağlanmış durumda. Bölgede bir örgütün hâkimiyeti söz konusu. Bu görüntü toplumsal barışı zedeliyor” dedi.

“Eski Türkiye’nin bütün mağduriyetleri giderilsin”

Toplumsal barış için atılan adımları desteklediklerini ancak yasal düzenlemeler yapılırken ‘Eski Türkiye’nin’ mağduru olan insanların bunun dışında tutulduğuna dikkat çeken Yavuz, “Anayasaya bireysel başvuru kapsamından medyada bilinen davalardan Ergenekon, Balyoz ve KCKliler yararlandı. Bunlar serbest bırakıldı. Ama özellikle ‘Eski Türkiye’ düzenine karşı mücadele etmiş İslami dava mahkûmları ile ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin yapılmamış olmasını toplumsal barışın önünde bir engel olarak görüyoruz. Bu toplumsal dokuya zedeleyeceği gibi ‘Yeni Türkiye’ söylemi içerisinde bir ayrık otu gibi duracaktır” şeklinde devam etti.

“Emperyalist müdahaleye hayır diyoruz”

Yavuz, Meclisten geçen ve yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlanmasına izin veren Tezkere’yi doğru bulmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bizler HÜDA PAR olarak prensip itibariyle başını Amerika’nın çekmiş olduğu uluslararası koalisyonun hiçbir ülkeye müdahale etmesine kesinlikle taraftar değiliz. 2003 yılındaki Amerika’nın Irak’ı işgalinden sonra İslam ülkelerine ne kadar müdahale olmuşsa yıkım, kaos ve ölüm getirmiştir.  Tampon bölge fikri ve Tezkere’nin başını ABD’nin çektiği uluslararası koalisyonun emperyalist gayelerine hizmet edebileceğini düşündüğümüz için her iki kararı da doğru bulmuyoruz”

“Çözüm sürecini bozmaya çalışanlar var”

Çözüm sürecinin birileri tarafından sabote edilmeye çalışılmasının kendilerini de kaygılandırdığını belirten Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise, “ Bu süreci bozmaya çalışanlara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir.  Çözüm süreci bölgeyi birilerine teslim ettiğimiz anlamına gelmemeli. Bir takım boşluklardan faydalanarak bunu suiistimal etme gayretleri içinde olanlar olduğunun farkındayız. Bu konuda bir takım tedbirlerin alınacağını ifade etmek istiyorum. Çözüm sürecinde birilerinin bir takım fırsatları değerlendirme işgüzarlığına dönüşmemelidir. Çözüm sürecini baştan sona baltalamaya çalışan ve bunun için bazılarının bir takım gayretler içerisinde olduğunu görüyoruz. Ama bunlara herkes bilmelidir ki izin verilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“İslami davalardan mağdur olanlar var”

Demokratikleşme noktasında atılan adımlar kapsamında İslami davalardan mahkûm olanların mağduriyetleri ile ilgili yasal düzenlemeler için adım atılması gerektiğin söyleyen Aktay, “Demokratikleşme noktasında sözü edilen bazı davalarda tahliyeler oldu. Bu tahliyelerde İslami dava mensuplarının yararlandırılmadığı bizim de dikkatimize aldığımız konulardır. İnşallah bununla ilgili de düzenlemeler yapılır.”  şeklinde konuştu.

“Tezkere vardı diye Türkiye kimseye savaş açmadı”

“Tezkerenin amacı birilerinin emrine girmek değildir” diyen Aktay daha sonra, “IŞİD bizim için ciddi bir meseledir. Bu mesele bizim başımıza büyük işler açmaktadır. Bizim olaylara yaklaşım biçimimiz Amerika Türkiye’den istiyor diye hemen hizmete koşan bir ülke olmadığını herkes bilmelidir. Biz halkımızın güvenini suiistimal etmedik. Bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda değerlendirmeler yapıp ona göre siyasetimizi belirliyoruz. IŞİD’İ bahane edip birileri farklı şeyler yapıyor olabilir. Tezkerenin amacı birilerinin emrine girmek değildir. Tezkere daha önce vardı. Bu yetki vardı diye kimseye savaş açmadık. İnşallah bundan sonra da buna ihtiyaç olmayacaktır.” İfadelerini kaydetti.

“HÜDA PAR’dan, BBP’ye bayram ziyareti”

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet daha sonra,  Mamak İlçe Başkanı Abdulhalim Çelik, Elmadağ İlçe Başkanı Necdet Çelik BBP partisine bayram ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR heyetini BBP Özel Kalem Müdürü Recep İnan karşıladı. HÜDA PAR heyeti Büyük Birlik Partisi’nden Genel Sekreter Üzeyir Tunç ve Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren’le bayramlaştı. Bayram ziyaretinde gündemdeki konular ile ilgili görüş alış verişinde bulunulurken bayram ile ilgili iyi niyet temennilerinde bulunuldu.

“IŞİD bahanesiyle bölge yeniden dizayn ediliyor”

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyetin son adresi Saadet Partisi Genel Merkezi oldu. HÜDA PAR heyetini Saadet Partisi’nden Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkut Aşar Karşıladı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, ziyarette “İslam alemi yine buruk bir bayram yaşıyor. Kur’ani hakikatlerden uzaklaşıp batılı bir eğitimden geçen politikacıların uyguladıkları yanlış politikalar sonucu bugün bu coğrafyada Müslümanların kanları akmaya devam ediyor. Daha önce reddedilen 1 Mart tezkeresine benzeyen 2 Ekim tezkeresinin Mecliste kabulünü bu toprakların ve bu coğrafyanın hayrına görmediklerini belirtti. Suriye ve Irak’ta yaşananların çözümünü Emperyalistlerden beklemek bir akıl tutulmasıdır. Irak, Afganistan ve Libya örneği bunun sonuçlarını bize gösteriyor. IŞİD bahanesiyle yapılan saldırılarla bu bölge yeniden dizayn edilmek isteniyor. Bu yeni dizaynda Siyonist İsrail’in güvenliği ön planda tutulurken Batılılar su ve enrji kaynaklarını tekellerine alacak bölgesel dizaynlar ve harita değişikleri meydana getirmeye çalışıyorlar.  İslam ülkelerinin fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak müşterek değerler üzerinde birleşerek bu akan kanı durdurabilir. Bu sorunların çözümünü Amerika’dan beklemek doğru değildir. Amerika’nın yanında yer almak şeytanın yanında yer almaktır.” İfadelerine yer verdi.

“Kan dökenler çözüm üretemez”

Bölgede yaşanan gelişmelerin üzüntü verici olduğunu söyleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek ise, “Bölgede bu sorunları çıkaranlardan bu gün bu sorunları çözmesi bekleniyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Katillerden çözüm beklenmez. Irak ve Suriye’deki karışıklığın devam etmesi isteniyor. BOP projesi çalışmaya devam ediyor. Hedef isaril’in güvenliğini sağlamaktır. Bizim batının oyunlarına gelmememiz lazım.” Dedi.

Ayrıca siyasi partilerden bayram ziyaretleri kapsamında Ak Parti, Saadet Partisi ve Demokratik Sol Parti’den heyetler HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek HÜDA PAR’la bayramlaştı. Gelen heyetleri HÜDA PAR GIK Üyesi Erdal Elibüyük ve HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar karşıladı. (Şükrü Gündüz -Erkan Yavuz / İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir