• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
Şanlıurfa'da büyük oyunlar oynanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bayramlaşma programı için Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bayramlaşma töreninde Urfalılar ile bayramlaştı.

Bayramlaşmadan sonra bir konuşma yapan Bakan Çelik, bölgede sıkıntıların yaşandığını ve birlik oluştuğu zaman bu sıkıntıların üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Kobani’de yaşanan savaştan kaçarak Suruç ilçesinden Türkiye’ye gelen mültecileri ağırladıklarından dolayı Suruç halkına teşekkür eden Çelik, Türkiye olarak her kese kucak açtıklarını, 200 kişiyi alamayan sözde çağdaş ülkelere insanlık dersi olsun diye bir buçuk milyonun üzerinde mülteciyi kabul ettiklerini belirtti.

Çözüm sürecine de değinen Bakan Çelik daha sonra, “Silahlara elveda eller silahtan, tetikler çekilecek. Bu çerçevede yapılması gereken ve atılması gereken birçok adım attık, adımları atmaya devam edeceğiz ama silah kabul edilemez yeteri kadar bu gölgede sıkıntılar var, yeteri kadar çok çileler var biz kendi bünyemizde etle tırnak olmuşuz artık silah konuşulmamalı. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Şanlıurfa'da çok büyük oyunlar var, Türkiye üzerinde ve bölge üzerinde oyunlar var. Bu oyunları bozmak bizlerin görevidir” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir