• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Mahallelinin toz tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi sakinleri, yanı başlarında bulunan kireç fabrikasının saldığı tozdan olumsuz etkilendiklerini söylüyorlar. Özelikle yatısı namazında bırakılan toz, mahalleliyi canından bezdirdi.

Mahalle sakinleri, fabrikanın gece-gündüz saldığı tozun 7`den 70`e herkesin sağlığını tehdit ettiğini söylediler. Son zamanlarda bölgede kanser vakalarının artığına işaret eden mahalli, fabrikanın bacasında çıkan tozun tüm canlıları tehdit ettiğini ve biran önce önlem alınmasını istediler.

Toz nedeniyle kapı ve pençelerini dahi açamadıklarını dile getiren Sait Dündar, “Toz nedeniyle hayatımız durma noktasına geldi. Birçok kez yetkili kurumlara gittik, sağ olsun gelip incelediler. Yetkililer, bu tozun kanserojen madde taşıdığını ifade ederek dikkatli olmamız konusunda bizi uyardılar. Ancak fabrika hakkında hiçbir işlem yapmadılar. Bu toz bizi öldürüyor.  Hayatımız şu an da felç olmuş durum da…  Küçük çocuklar ve yaşlılar artık nefes darlığı çekiyorlar. Allah rızası için buna bir çare bulsunlar. Bıçak kemiğe dayanmadan buna bir çözüm yolu bulunsunlar. Canımıza tak etmiş, valla bir gün fabrikaya saldıracağız ve olan olur. 24.00 saat boyunca bu kirli havayı solumak zorunda bırakılıyoruz. Bizleri zehirlemeye hakları yok. Yetkililerin buna bir an önce bir çare bulmalarını istiyoruz. Buranın bütün halkı bir fabrika için taşınamaz. İstasyon halkı isterse orayı yerle bir edecek güce sahiptir. Ancak kanunlara saygımızdan dolayı böyle bir şeye kalkışmak istemiyoruz. Bu işin dostlukla bitmesini istiyoruz.” dedi.

Dündar son olarak, konu ile ilgili Başbakanlık başta olmak üzere tüm resmi kurumlara dilekçe gönderdiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını sözlerine ekledi.

Kireç fabrikası yetkilileri ise iddialara yanıt vermediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir