• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
10 Milyon Emekli İsyanda: Ayrım Kalksın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 10 milyondan fazla emekli için yıl içinde 2 ay önem kazanıyor. Bunlardan birisi Temmuz diğeri ise Ocak. Bu 2 ayda emeklilerin maaşlarında artışlar yaşanıyor.

Bu artışlardan memur emeklileri daha fazla yararlanırken, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları enflasyona bağlı kalıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşmelerde ortaya çıkan zam oranlarından diğer memurlarla birlikte yararlanıyor. Üstüne de oluşursa enflasyon farkını alıyor. Fakat işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin böyle bir şansı bulunmuyor. Çıkan 6 aylık enflasyon kadar zam alabiliyorlar. Oysa 2008`de yapılan reform ile tüm kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildi. Buna rağmen hala hem emeklilik şartlarında hem de zamların belirlenmesinde farklılıklar uygulanmaya devam ediyor. Bağ- Kur`lular daha geç emekli olurken, daha az maaş alıyor. Memur emeklileri farklı statüde değerlendiriliyor.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri bu ayrımın kaldırılarak 10 milyon emeklinin aynı anda toplu sözleşmeye girmesi gerektiğini belirtiyor. Emekliler, "Madem aynı çatı altında birleştik neden ayrım yapılıyor? Ocak 2015`te biz de memur emeklileri ile birlikte aynı zam oranlarını alalım. Bu adaletsizlik ortadan kalksın" dediler.

Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir