• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD, IŞİD’e Karşı İlk Kaybını Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 ABD Deniz Kuvvetleri tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Makin Island adlı uçak gemisinden kalkan V-22 Osprey tipi uçağın kısa bir süre içerisinde irtifa kaybetmeye başlaması üzerine mürettebattan iki kişinin uçaktan atladığı, ancak uçağın pilotunun daha sonra tekrar kontrolü sağlayarak uçak gemisinin güvertesine inmeyi başardığı belirtildi. Uçaktan atlayan iki askerden biri kurtarılırken diğeri ise kayboldu.

Yapılan resmi açıklamada kendisinden haber alınamayan askerin ‘‘denizde kayıp’’ olarak kayıtlara geçirildiği ifade edildi. Konuya ilişkin olarak demeç veren askeri yetkililer, kaybolan askerin yerinin tespit edilmesi için tüm çalışmaların gerçekleştirildiğini; ancak bütün gün ve gece boyunca süren arama faaliyetleri sonucunda herhangi bir sonuç elde edilemediğini belirtti.

Kaybolan asker, şu an IŞİD`E karşı düzenlenen operasyonlara aktif olarak iştirak eden Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri 11. Keşif Kuvvetleri’ne mensup bulunuyordu. ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait Makin Island adlı uçak gemisinden kalkan uçaklar Irak ve Suriye’de bulunan IŞİD mevzilerini bombalıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir