• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
IŞİD Kobanê`ye Girdi Sokak Çatışmaları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 20 gündür çatışmaların devam ettiği Suriye’nin Kobanê kentinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Dün gece boyunca da şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Özellikle kentin doğu ve güneyinde yaşanan çatışmaların Miştenur tepesi ve çevresinde yoğunlaştığı görüldü. IŞİD’in Kobanê kent merkezine yaklaştığı günden itibaren Miştenur tepesini  üst üste top atışına tutması söz konusu tepede YPG mevzilerinin olduğunu gösteriyor.

 Koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini yine bombaladı

Dün gece yarısından sonra koalisyon uçaklarına ait oldukları tahmin edilen uçakların Kobanê’nin doğu ve güneyindeki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bombardımanın sonucu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Bombardımanla beraber kesilen çatışmalar sabahın erken saatlerinden itibaren yine başladı.

Sokak savaşları başladı

Günlerdir tank ve havan atışlarının yapıldığı Kobanê’nin dış mahallelerine ulaşan IŞİD ile YPG arasında sokak savaşlarının başladığı belirtiliyor. Özellikle dün gün boyunca silah seslerinin hiç kesilmemesi sokak savaşlarının başladığına bir işaret olarak görüldü. Çatışmalarda her iki taraftan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Öte yandan HDP’li bir grup, sınırı geçerek Kobanê’de YPG’li yetkililerle görüşmüş, Kobanê’nin üç tarafında da şiddetli çatışmaların yaşandığını, Kobanê’deki tehlikenin ise henüz geçmediğini ifade etmişti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir