• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Bitlis BEST-DER yüzlerce aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis-Baykan Karayolu üzerinde bulunan Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi’nde ilk kez toplu kurban kesimi yapan Bitlis BEST-DER, tekbir ve salavatlar eşliğinde kestiği kurbanların etlerini muhtaç ailelere dağıttı.

Mezbahanede kesilen kurban etleri derneğin yardım bürosuna getirilerek,  üye ve gönüllülerinin elbirliği ile ambalajlandı.

Ambalajlanan kurban etleri daha önce Yardım Komisyonu tarafından tespit edilen yüzlerce ailenin adreslerine bırakıldı. Kurban eti kendilerine verilen yetim ve muhtaç aileler, kendilerine yardımda bulunan hayırseverlere ve bu yardımı kendilerine ulaştırmak üzere köprü görevini gören, bayramlarından feragat ederek kendilerine kurban etini getiren derneğin üye ve gönüllülerine teşekkür ederek, bayram şekerini ikram ettiler.

Dağıtılan kurban eti hakkında açıklamada bulunan dernek başkan yardımcısı, Medya Ve İletişim Komisyonu Başkanı Mahmut Dalga, ilk kez toplu kurban kesimi yapmalarına rağmen halktan beklenilenin üzerinde destek gördüklerini belirterek, “BEST-DER olarak ilk kes toplu kurban kesim organizasyonunu gerçekleştirdik. Kestiğimiz kurbanlıkların etlerini,  elimizde kaydı bulunan yaklaşık 250 mağdur ailenin evlerine götürerek teslim ettik. Bunun yanında hayvanını kendisi kesip, etini bize getirerek dağıtmamızı isteyen vatandaşlarımız oldu. Bunlarla birlikte 350 aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Halkımızın teveccühü beklediğimizin üstünde gerçekleşti. İnşallah ileriki senelerde daha iyi bir organizasyonla, kurban kesimi konusunda halkımıza daha  güzel hizmet sunacağız.” şeklinde konuştu

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir