• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
"Tezkere  sadece Amerika ya fayda sağlayacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-3 yıldan beri  Suriye’de  yaşanan kaos nedeniyle yurtlarını terk edip Türkiye’nin çeşitli yerlerine sığınan  mültecilerden  , TBMM’den çıkan tezkerenin,  kaygı verici olduğunu dile getirdi.

İmadiddin Muhip adlı bir Suriyeli  mülteci İLKHA mikrofonuna  yaptığı konuşmada, ”Öncelikle bugün idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Ben aylardır Akçakale’de bir hayırseverin verdiği bir odada kalıyorum. Günler geçmek bilmiyor. Burada üçtür  kurban bayramımız  ülkemiz dışında geçiyor. Ben Akçakale halkının çok misafirperver olduğuna şahit oldum. Tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum.”dedi.

“Amerika hiçbir zaman Müslümanların faydasına iş yapmamıştır.”

İmadididin  Muhip, TBMM’de  çıkan tezkereyle ilgili şunları söyledi: ”Son zamanlarda Türkiye ve IŞİD arasında çıkan sorunların bir an önce bitmesini ve Türkiye’nin küfür devleti olan Amerika’yla aynı safta yer almasını istemiyorum. Çünkü Amerika, hiçbir zaman Müslümanların faydasına iş yapmamıştır. Amerika ancak kendi menfaatini düşünür. Tezkerenin çıkması, biz Suriye halkını endişeye düşürdü. Umarım Türkiye bu fitneye ortak olmaz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir