• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
HDP/DBP`liler Kobani sınırında basına saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Türkiye tarafında günlerdir Kobani`de yaşanan çatışmaları takip etmek isteyen basın mensupları için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasının risk taşıdığı konusunda yaptığımız haberin ardından daha bir gün bile geçmeden basın mensuplarına saldırı yapıldı.

Basın mensuplarına yapılan saldırının; HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın bölgeye gelmesinin hemen ardından yapılması dikkat çekti.

Kobani’de yaşanan çatışmaları izlemek isteyen birçok kişi, güvenlik önlemlerinin yetersiz oluşundan dolayı basın mensuplarına ayrılan bölgeye gelerek çatışmaları takip eden basın mensuplarının arasına girip basın mensuplarının kendi istekleri doğrultusunda haber yapması için baskı altına almaya çalışıyor.

Özellikle muhabirlerin canlı yayına bağlanması sırasında muhabirleri dinleyen HDP’li bir grup Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak’ın da bulunduğu bölgede bir özel televizyon kanalının bayan muhabirinin yaptığı canlı yayın konuşmasından dolayı tehdit etti.

Muhabirin kendi istekleri doğrultusunda haber yapması için baskı oluşturmaya çalışan grup, kendilerine yakın bir televizyon kanalından başka kanallara izin vermeyeceklerini söyledi. Saldırılma tehlikesi yaşayan bayan muhabir son anda linç edilmekten kurtuldu.

Bu gün Kobani’ye gittikleri belirtilen HDP milletvekillerinin de basının durduğu bölgeye gelmesiyle daha da kalabalıklaşan grup, basın mensuplarını taciz etmeye devam etti. Durumu fark eden birçok basın mensubu teçhizatlarını toplayarak bölgeden ayrılırken orada kalarak çatışmaları takip etmek isteyen basın mensupları ise HDP’li grubun saldırısına maruz kaldı.

Jandarmanın dağılın uyarısına uymayan kalabalık grup, müdahalenin ardından çekim yapmaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Basın araçlarının camlarını kıran grubun, bazı basın mensuplarının da kameralarına el koyduğu belirtildi.

Basın özgürlüğünü savunduğunu iddia eden HDP’nin, basın mensuplarının doğru habercilik yapmadığı yönünde algı oluşturmaya çalışarak basını hedef göstermesi; söz konusu bölgede kendilerine yakın basın dışında farklı bir basın istemediği şeklinde yorumlandı.

Basına yapılan saldırılardan haberdar olduğu belirtilen Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük’ün basın mensuplarının güvenliği için hangi adımları atacağı merakla bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi; daha önce de Kobani’deki çatışmaları takip etmeye çalışan birçok basın mensubu HDP`liler tarafından sözlü saldırıya maruz kalmış, bölgeye toplanan PKK yandaşı, güvenlik güçlerinin olmadığı bölgelerde yaptıkları yol kontrolünde birçok basın mensubunu saatlerce alıkoymuş ve basın mensuplarına istekleri doğrultusunda haber yapmaları için baskı kurmuştu. (İLKHA)

Tuncel: "Kobani`de tehlike bitmiş değil"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir