• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Resmi bayramlaşmaya Süryaniler de katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Polis Evi’nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Muammer Güler ile bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Süryani ve Müslüman vatandaşlarda katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan eski İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler, Bayramın huzur ve barışın kalıcı olarak kalmasına vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. Güler, bölgede sıkıntılı bir sürecin yaşandığını söyledi.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal da bayrama ulaşmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Ünal, "Suriye ve Irak'tan birçok mülteci kardeşimiz geldi. Kurbanlarımız onlar ile fakirler ve yetimler ile paylaştık. Burada da hep beraber bütün din ve mezhep mensupları ile bayramlaşmamızı yapıyoruz." dedi.

Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen Bayramın huzurun ve hoşgörünün yerleşmesine vesile olmasını dileyerek, İslam âleminin bayramını kutladı.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir