• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
İsviçre'de Kurban Bayramı sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERN – İslam Âleminin iki büyük bayramından olan Kurban Bayramı dünyanın dört yanında olduğu gibi İsviçre’nin Basel şehrinde de sevinçle karşılandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Müslümanlar, teşrik tekbirleriyle Bayram namazını eda etti. Said-i Nursi Camiinde Bayram Namazını kıldıran Eğitimci yazar Özkan Yaman, Bayramların Müslümanlar için sevinç kaynağı olduğuna vurgu yaparak, İbrahim’i bir adanmışlık ve İsmail’i teslimiyetin günümüz Müslümanlarının yaşaması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Özellikle Kurban bayramında Müslümanlar kardeşlerin bir birileri arasındaki kırgınlık ve dargınlıkları gidermeleri gerektiği konusu üzerinde duran Yaman, Kardeşlerin bir birilerinin kusurlarını görmezden gelip dargınlıkların giderildiği, barış ve huzur ortamının olduğu daha güzel bayramlara ulaşa bilmek için af etme erdemliliğinin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kılınan bayram namazı sonrası Said-i Nursi Vakfı müdavimlerine ikramda bulunurken, İLKHA muhabirine konuşan vakıf müdavimlerinden Ali Baz, Bayramı akraba, eş ve dosttan uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye’de bulunan akrabalarının yanı sıra bütün Müslümanların bayramını tebrik eden Baz, Türkiye’de İslam davası uğruna hayatlarını feda eden Müslümanların mezarlarının ziyaret edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Baz, ayrıca şehit ve Yusufi ailelere gidilerek bayramı babalarından ayrı geçirmek zorunda kalan çocukların gönüllerinin alınması gerektiğini sözlerine ekledi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir