• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İngiliz Parlamentosu Filistin`in tanınmasını oylayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz Parlamentosu`nun bu ay, Filistin devletinin tanınmasına ilişkin hazırlanan önergeyi oylaması bekleniyor.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası 13 Ekim`de, "Hükümetin Filistin devletini tanımasına" ilişkin önergeyi görüşmek üzere bir araya gelecek. Yaklaşık 6 saat sürmesi öngörülen görüşmelerde, Ortadoğu sorununun geleceği masaya yatırılacak.

Muhalefetteki İşçi Partisi`nin Filistin`in Dostları Grubu Başkanı Grahame Morris tarafından hazırlanan önergenin, aynı gün içerisinde oylanması bekleniyor.

Birleşik Krallık`ta devletleri parlamento değil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun bağlayıcılığı olmayacak. Ancak sonuç Filistin`in tanınması yönünde çıkarsa bu parlamentonun iradesini yansıtacak ve hükümeti Filistin`in tanınması için zorlayacak.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı`nın İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakanı Barones Warsi, bu yaz hükümetin Gazze politikasından dolayı görevinden istifa etmişti. Muhalefetteki İşçi Partisi ise geçmişte, Filistin`in bağımsız bir ülke olarak tanınmasını destekleyeceğini bildirmişti.

İsveç, bu hafta Filistin`i tanıma kararı almış, böylece Avrupa Birliği üyesiyken Filistin`i tanıyan ilk ülke olmuştu. 130`dan fazla ülke Filistin`i bağımsız bir ülke olarak tanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir