• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
İtalya'da bayram sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - İtalya`da yaşayan farklı ülkelerden birçok Müslüman bayramı coşku ile karşıladı. Kurban Bayramı namazı için Faslı, Türkiyeli, Pakistanlı ve Güney Afrikalı çok sayıda Müslüman sabahın erken saatlerinde Mevlana Camisi’nde toplandı.

Camide toplanan Müslümanlara Hz. İbrahim'in (a.s) hayatını anlatan Abidin Deniz Hoca, Haccın önemi ve kurbanın önemi hakkında hutbe verdi. Kurbanın teslimiyet olduğunu ifade eden Abidin Hoca, "Sevmek ve cömert davranmak ilahi bir nimettir ancak hain olmak ve nankör davranmak ilahi bir gazaptır. Bu da Müslümana gitmez. Kardeşini sormak, korumak, ona karşı iyi niyet beslemek Müslümanın vazifesidir. Ona ilahi bir emirdir. Bu ilahi emir İbrahimi teslimiyettir. İsmaili itaattir. Rabbim böylesi bir teslimiyeti biz Müslümanlara da nasip eylesin.” dedi.

Namazın ve hutbenin ardından bayramlaşmak için saf tutan Müslümanlar, birbirileriyle el sıkışıp kucaklaşarak bayramlaştı. Camideki bayramlaşmadan sonra Müslümanlar evlerde birbirlerini ziyarete başladı. Ev sahipleri yaptıkları ikramlarla misafirlerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştı.

Müslümanlar bayramda Kobani başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında yaşanan zulümleri de kınayarak dua edildi. (Yusuf Can-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir