• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Bitlis'te halk kurban kesim yerlerine akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’teki vatandaşlar, kurbanlıklarını Bitlis-Baykan Karayolu üzerindeki Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi’nde tekbir ve salavatlar eşliğinde kesti.

Kurbanlıklarını kesim alanına götürmeye çalışan bazı vatandaşların zor anlar yaşadığı görülürken, bazıları da kurbanlıklarını evlerinde kesmeyi tercih etti.

Kurbanlıklarını kesmek için kurban kesim alanına gelen vatandaşlar, kurbanlıkları kasaplar tarafında kesilirken, tekbir ve salavat getirdi. Hayvan kesimi biten vatandaşlar, poşetledikleri kurban etlerini araçlara yükleyerek götürdüler.

Bitlis'te kurbanlıkların kesildiği Altun Et Mezbahanesi sahibi Medeni Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezbahanede kurban kesimi için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Mezbahanede, Bitlis halkının kurbanlıklarını nezih ve temiz bir ortamda kestiklerini ifade eden Altun, “Bayram süresince 50 çalışanımızla kurban kesimi için hazır durumdayız ve milletimizin hizmetindeyiz.

Kurbanlıklarını mezbahaneye getiren vatandaşlarımızın kurbanlıklarını yaklaşık 10 dakikada veteriner kontrolünde kesiyoruz. Bayram süresince 300 küçük, 100 ise büyükbaş hayvan kesmeyi hedefliyoruz. Daha fazla da olsa kesebiliriz. Bitlis halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı da kutluyorum.” diye konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir