• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
PKK`liler Mustazaflar Cemiyeti Üyelerine Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus’ta yasal izin alarak araçla kurban derisi toplayan Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönüllüleri PKK yandaşları tarafından taşlı ve sopalı saldırıya uğradı.

Meydana gelen olay her iki taraftan 6 kişi yaralanırken, olay yerinde bulunan polisin geç müdahale etmesi ise çevrede bulunan vatandaşların tepkisini çekti.

Edinilen bilgilere göre, ilçe Kaymakamlığından yasal izin aldıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi üye gönülleri, iddialara göre Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde vatandaşların bağış yaptıkları kurban derilerini toplarken, aynı mahallede bulunan PKK’liler buna karşı çıkarak bu mahalleden kendilerinden başka kimsenin deri toplamayacağını söyledi.

Vatandaşların kurban derilerini kime vermek istediklerinde özgür olduklarını belirten Cemiyet üyeleri ile PKK’liler arasında sözlü tartışma çıktı.

Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine PKK’liler Mustazaflar Cemiyeti Üyelerine taşlar ve sopalarla saldırlar.

Olay yerinde hazır bulunan Çevik Kuvvet Ekibinin anında olaya müdahale etmemesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Polis daha sonra biber gazı kullanarak olaya müdahale etti. PKK yandaşları sokakta bulunan bazı motosikletleri ateşe vererek sokakta barikat kurdu.

TOMA’lar ile gruba müdahale eden polis, sokakta alev alan motosikletleri panzerden sıkılan su ile söndürdüler.

Olay sırasında bir polis otosunun kapısı göstericiler tarafından sökülürken, sökülen kapı vatandaşlar tarafından polislere teslim edildi.

Taşların havada uçtuğu olaylarda her iki taraftan 6 kişi çeşitli yerlerinde yaralanırken bazı yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Ambulanslar ile hastanelere kaldırıldılar.

Olay yerinde bulunan Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönlüleri bir süre sonra dağılırken, PKK sempatizanları ise mahallede bulunan bazı evlere taşlarla saldırınca, polis grubu biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Mahallede gerginlik devam ederken, polis tarafların karşı karşıya gelmemesi için polis önlem aldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir