• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Şanlıurfa'da bayram heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti. Şanlıurfa’da her bayram olduğu gibi bu bayramda da Balıklıgöl Platosu’ndaki camiler doldu taştı.  Camii içerisinde yer bulamayan binlerce Urfalı, avluya serilen hasırların üzerinde namaza durdu. 

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Verilen hutbede küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekilerek, “Kurban bayramı günlerinde eda ettiğimiz, dinimizin en önemli ibadetlerinden olan hac ve kurbanın bizler açısından pek çok anlamı ve mesajı vardır. Her şeyden önce hac, birlik ve vahdetin göstergesidir. Kurban ise bize, dini sadece Allah’a has kılarak O’na teslim olmayı ve nefsimizi terbiye ederek insan neslinden kan akıtmamayı sembol diliyle ifade etmektedir. Bu iki ibadetin ifa edildiği Kurban Bayramı günleri bizlere çok güçlü, çok yönlü ve çok anlamlı bir şekilde kendi öz mesajını her yıl duyurmaktadır. Kurban Bayramının bir yüzü öte dünyaya, bir yüzü bu dünyaya, bir yüzü geçmişe, bir yüzü geleceğe dönüktür. Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’den gelen tarihi ciheti, toplumsal ve ciheti ve nefislerimizi sürekli terbiye ederek geleceğimizi inşa etme özelliği sayesinde bizleri hem Rabbimize, hem mümin kardeşlerimize hem de tüm insanlığa yakınlaştırmaya devam edecektir. Kurban, Allah’a teslimiyetin ifadesidir. Ancak bugün üzerinde durmamız gereken husus, teslimiyetimizi ne kadar Rabbimize yönelttiğimizdir.” denildi.

Hutbeden sonra cami cemaati müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından kimi mezarlıkları ziyaret etti kimi akraba ziyaretinde bulundu.

Bayram namazından sonra kesim yerine geçen Urfalılar, dini vecibelerini verine getirmek için aldıkları kurbanlıkları kestiler.  (Sedat Kuşulay/Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir