• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
Basın mensupları sınırda güvende değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kobani’ye bağlı tüm köyleri ele geçiren IŞİD ile YPG arasında çatışmalar devam ediyor. Tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken çatışmaları adeta bir basın ordusu izliyor. Kobani’deki çatışmaların giderek şiddetlenmesi Türkiye tarafında da hareketliliklerin yaşanmasına sebep oluyor.

Türkiye tarafında bu çatışmaları takip etmek isteyen basın mensupları için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması basın mensuplarını mağdur ediyor. Basın mensuplarına ayrılan bölgeye gelerek çatışmaları izleyen birçok kişi basın mensuplarının arasına girerek onları baskı altına almaya çalışıyor.

Akşam saatlerinde Atmanek (Kendirci) köyü yakınında bulunan tepede yayın yapan ulusal bir televizyon muhabiri, canlı yayında iken bir grup HDP/DBP’lilerin sözlü tacizine maruz kaldı. Muhabirin IŞİD güçleri için militan demesini kabul etmeyen grup muhabirin üzerine yürüyerek tehdit etti. Saldırıya maruz kalan muhabirler apar topar araçlarına binerek bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde TRT muhabiri canlı bağlantıda konuşurken konuşmasını dinleyen bir grup tarafından tartaklanmıştı. Muhabirin kendilerinin istediği şekilde konuşmasını isteyen grup, görevini yapmaya çalışan bayan muhabiri adeta tehdit etti.

Aynı şekilde bölgede görevini ifa etmeye çalışan bazı gazeteciler, yol kontrolü yapan PKK`liler tarafından alıkonulmuş yaklaşık 2 saatin ardından bölgeye kendilerinden izinsiz girmeme şartıyla ancak bırakılmıştı.

Görevleri toplumu bilgilendirmek olan basın mensupları görevlerini yapmaya çalışırken, yetkililerin basın mensupları için gerekli önlemleri almaması birçok mağduriyeti de beraberinde getiriyor. Özellikle Kobani’deki çatışmaların daha da şiddetlenmesi durumunda Türkiye tarafında yayın yapan basın mensuplarına yönelik saldırı ihtimali daha da artıyor.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir