• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardinliler camide bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kurban Bayramı coşkusu günün ağarmasıyla birlikte başladı. Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti.

Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Nusaybin Zeynel Abidin Camii, Şeyh Raşit Camii gibi büyük camiler sabahın erken saatlerinde kısa bir sürede doldu taştı.

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Verilen hutbede küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekilerek, “Kurban bayramı günlerinde eda ettiğimiz, dinimizin en önemli ibadetlerinden olan hac ve kurbanın bizler açısından pek çok anlamı ve mesajı vardır. Her şeyden önce hac, birlik ve vahdetin göstergesidir. Kurban ise bize, dini sadece Allah’a has kılarak O’na teslim olmayı ve nefsimizi terbiye ederek insan neslinden kan akıtmamayı sembol diliyle ifade etmektedir. Bu iki ibadetin ifa edildiği Kurban Bayramı günleri bizlere çok güçlü, çok yönlü ve çok anlamlı bir şekilde kendi öz mesajını her yıl duyurmaktadır. Kurban Bayramının bir yüzü öte dünyaya, bir yüzü bu dünyaya, bir yüzü geçmişe, bir yüzü geleceğe dönüktür. Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’den gelen tarihi ciheti, toplumsal vechesi ve nefislerimizi sürekli terbiye ederek geleceğimizi inşa etme özelliği sayesinde bizleri hem Rabbimize, hem mümin kardeşlerimize hem de tüm insanlığa yakınlaştırmaya devam edecektir. Kurban, Allah’a teslimiyetin ifadesidir. Ancak bugün üzerinde durmamız gereken husus, teslimiyetimizi ne kadar Rabbimize yönelttiğimizdir.” denildi.

Hutbeden sonra cami cemaati müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından bu kez mezarlıkların yolu tutuldu. Kaybettikleri yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınlarının mezarı başlarında uzun süre dua ettikleri ve Yasin-i Şerif okudukları görüldü.

Mezarlık ziyaretinin ardından akraba ziyaretlerine geçildi. Akraba ziyaretinin ardından ise kurbanlar kesilecek ve etleri fakirlere dağıtılacak.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir