• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Soma`da Bayram Hüzünlü Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa`nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenn 301 işçinin aileleri ve yakınları, Ramazan Bayramı`ndan sonra Kurban Bayramı`na da buruk girdi. Arife günü şehit madencilerin mezarlarını, ailelerinin yanısıra çok sayıda kişi ziyaret etti. Aileler, mezarların başında gözyaşı döktü.

Kurban Bayramı arifesinde, Soma Belediye Mezarlığı`nda bulunan 301 maden işçisinden 39`unun kabirlerini ziyaret etmek için yoğunluk oluştu. Madenci yakınlarının yanısıra ilçe halkı ve Türkiye`nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar da dua etti, Fatiha okudu.

Maden faciasında 26 yaşındaki oğlu Uğur Çolak`ı şehit veren baba İsmail Çolak, torunu İsmail Ayaz ve annesi Gülsüm Çolak ile birlikte kabri ziyaret etti. Küçük İsmail Ayaz, babasının mezarı başında her şeyden habersiz oyunlar oynadı. Baba İsmail Çolak, "Bizim için bayramlar yok artık. Bundan sonraki bayramlar, bizim için acı bayramlar. Bir tarafımız eksikken evlatlarımızın yokluğuyla bizim bayram kutlamamız ne kadar doğru olur? Bizi rahat bıraksınlar artık, acımızla yaşayalım. Bizim için bayram yok. Biz artık buraya oğlumuzun yanına gelerek gözyaşı dökeceğiz. Bizim bayramımız burası." dedi.

`O GİTTİ, BİZİM BAYRAMIMIZ BİTTİ`

Diğer bir maden işçisi, 33 yaşındaki Kader Yıldırım`ın ailesi de mezarlığı ziyaret edenler arasındaydı. Faciadan sonra Denizli`deki ailesinin yanına taşınan işçinin eşi Şengül Yıldırım, Soma`ya gelerek mezar başında gözyaşı döktü. "Artık bize bayram yok." diyen Yıldırım, "O gitti, bizim bayramımız bitti." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Oğlu 8 yaşındaki Onur Yıldırım da babasının mezarı başında dua etti.

Diğer bir maden işçisi 36 yaşındaki Muhammet Arslancan`ın babası Abdullah Arslancan da oğlunun kabri başında gözyaşı döktü. Arslancan, "Bu acı sönmez, bayram artık bize bayram değil. Burukluktan başka bir şey değil. Bayram artık yok bize. Bu acıyı çeken bilir. Allah`ım kimselere göstermesin." şeklinde konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir